• youreads puanı (4.86)


  1. bu kadının davranışı aslında kant'ın ödev ahlakına bir başkaldırı 'uygulamalı etik' felsefesine schopenhauer-vari bir destek ve nietzsche'nin güç-etik temelli düşüncesine bir atıftır. ahlak dediğimiz nedir ki? evrensel bir ahlak anlayışı mümkün mü? iyi davranış ve kötü davranış arasındaki çizgi nerdedir?
    kierkegaard'ın da dediği gibi önemli olan iyi ve kötü arasında yapılan seçim değil, aksine kişinin iyi ve kötüyü seçmek ve/veya onları dışarıda bırakmak yoluyla yaptığı seçimdir. işte basit gibi görünen bu olay aslında etik felsefesinin ne kadar girift ve itkisel ilerleyen bir dal olduğunu gözler önüne sermekte.

    *şu felsefe hanginizin zülfiyaresine dokundu acaba? olaylara sığ bakmayın diye uğraştım yazdım şu yazıyı... aşk olsun... kırdınız beni.
  2. mutlak toz geldi hepimizin ayarlarını bozdu. konuya bak. bim, kıçını açan çingene, sevişen yaşlı çift, etik felsefesi, ödev ahlakı, girift, itki agdhdhdjdjdk. beynim yandı vallahi.
  3. bence hepsi haklı. bir tek bim'de güvenlik arayan amca haksız.
    alkışlarla yaşıyorum'daki şu yorum izah ediyor:
    "04 nisan 2017 - 17:59
    dayiya da baya guldum amk. guvenlik yok mu diyorlar. heriflerde raf yok lan koliyle diziyorlar mallari :d"
  4. kılık kıyafeti, eğitim seviyesi ve farklı oluşları yüzünden kâle alınmayan kadınların, videoyu çeken "olay çıksa da müdahele etmeye çalışarak kahramanlık taslasak" diye yer arayan bir dayı tarafından tahrik edilmesi sonucu böyle bir tablo var ortada.
    ben bunu görüyorum.
    hadi baş kısımdan emin olamayız.
    kadınlar haklıydı ya da haksızdı ama her halükarda sen kimsin ki sanki bir şey varmış gibi video çekip bir de bununla tehdit etmeye kalkışıyorsun insanları?
    bir şey yapılacaksa oradaki görevliler zaten yapar ya da yardım gerekirse ister.

    durduk yere velvele yaratılıp insanlar çıldırtılıyor. sonra da onlarla dalga geçiliyor. sonra internete konuluyor bu video ve izleyip "görgüsüz çingene işte ya neolcaaak" minvalinde yerme ritüelleri.

    çingeneler ile zerre bağım olmamasına rağmen olaya tarafsız bakmaya çalıştım ve bir nebze dahi olsa yapabildiğime inanıyorum.

    gerçekten ama gerçekten birilerini ezerek kendilerine nasıl bir ego mastürbasyonu yapıyor insanlar anlayamıyorum.

    yazık!
  5. 1 ve 2. sezon bölümleri yayınlanmıştır. bim de express kasa açılmış ve ilk ödemeler gerçekleşmiştir. migrosun örnek alması gerekir.
  6. make turkey great again
  7. her olay sonunda eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir defa daha anlıyor olmam...
  8. ne bu ya. rezillik aslında bu kadar prim vermememiz gerekiyor bu tür videoları çünkü böylelikle devamını arz etmiş oluyoruz. yapamyın, izlemeyin, gülmeyin, izletmeyin.