1. çağımızda çok daha zor olan harekettir. eskiden olsa ev telefonun çalardı, açmasan en fazla kapına gelirdi ki o da çok cesaret isteyen bir eylem olduğu için imkansız gibiydi. şimdi telefon etse, açmasan, mesaj atıyor. o olmasa whatsapp'ten yazıyor. hiçbir şey olmasa, facebook mesajı var. onu da geçtim instagramda fotoğraf görüyorsun, twitter da tweet görüyorsun, görüyorsun da görüyorsun. çile bitmiyor.
  2. elindeki canlı balığı ani bir refleksle suya atmak gibidir.
  3. bizim gibi bireyselligin ön planda olmadigi toplumlarda, yapmasi zordur. bireyler icin bir gurubun, parcasi olmak daha risksiz, daha güven vericidir. bunda tabiiki sosyal devletin gelismemisligi (batiya nazaran), bireylerin hak ve güvencelerini, böyle bir sistemle saglama geleneginin olmamasi da yatmaktadir.
    kisaca yalniz kalirsaniz, yasam bayagi zorlasabilir sizin icin.
  4. bir insanla görüşmeyi bir anda keserseniz problem sizdedir ama yavaş yavaş, sabırla bir şeylerin düzelmesini bekledikten sonra keserseniz problem o insanda demektir.
  5. ağda çekmek gibidir. bir anda çok acı verir ancak pratik ve kesindir
  6. hayatımda böyle şeyler çok oluyor ve ben buna zaman aşımı olarak bakıyorum. normal bir durum değil ama bazı arkadaşlıklar gereği oluyor malesef. belki uzun bir süre sonra yeniden konuşma başlıyor ve hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor işin ilginç yanı.
  7. bunu yapmak istediğim birden çok insan olunca, tek tek nasıl görüşmeyi keseceğime karar veremeyince ortadan kaybolmuştum uzun bir süre. kendimi unutturacak tüm yollara başvurdum sonra.

    hayatımın en güzel günleriydi. tavsiye ederim:)
  8. zaman zaman belli başlı insanlarla yaşadığım durum. sonra tekrar görüşüp bir anda kesiyoruz sonra tekrar görü... ama bunda sorun bende mi karşısakinde mi bilmiyorum. sanırım biraz yumuşak başlı bir insanım ve insanlar beni rahatça kullanıyor bu konuda. çünkü bunları kafaya takacak bir insan değilim kessin gelsin gitsin konuşsun bunları kafama takıp kendimi üzemem. son olarak bu olay bir çok sevdiğim bir dostumla aramda gelişti bazı sebeplerden kırgın olduğum için tepkimi göstermek adına bu yola başvurdum ve aylar oldu tık yok. bir mesaj bir arama yok ve bu beni daha da kırdı... siz siz olun tepki göstermek adına bu yola başvurmayın.
  9. son zamanlarda sık başvurduğum durumdur efendim.

    yaş ilerledikçe(tamam o kadar yaşlı değilim) tahammül sınırımın azaldığını düşünüyorum, bir de az biraz vefasızlık gördüğüm zaman direk bıçak gibi kesiyorum; bu 10 yıllık arkadaşım da olsa, 5-6 aydır tanıdığım biri de olsa pek değişmiyor.
  10. sıradan bir insana yapılmaz.
    ders vermek için yapılır bazen.
    bazen ayrılığın şarkısının do ile başladığını bilmek için.
    bazen kavuşmanın şarkısının do ile bittiğini bilmek için.
    zihnen sevenleri, bencil sevicileri kalben sevenlerden ayırmak için yapılır bazen.
    bazen tanımlamak için.
    bazen iyileştirmek için. bazen hasta etmek için yapılır.
    ancak bir ayrılık öğretebilirdi bazen, beraberliği. bunun için yapılır mesela. mesel ve masal ne güzel ikili. hadi bir masal anlat bana. içinde ben olayım. içinde sen olasın. söyle.
    de ki, ayırmadan aşkı ve başkası olmadan sevgiyi anlayamıyorum de.
    yoooo, zeka bir yere kadar. zekanın sınırı var. sevginin ve aşkın sınırı ne? bulabilen var mı?
    söylesene senin aşkın satılık mı? ya sevgin? ne alırsan verirsin aşkı, birşey almadan verebilir misin? yoksa ayrılığa aşkı sunamayacak kadar sığ mısın? ne oldu? şaşırdın mı?