• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
bir cesedin otobiyografisi - sigizmund krjijanovski
20. yy. sovyet edebiyatının ayrıksı çocuğu sigizmund krjijanovski ilk defa türkçede. kurmacadan çok rüya günlüklerini anımsatan bu öyküler derlemesi yazarın uyku ile uyanıklık, gerçek ile gerçek dışı, yaşam ile ölüm arasındaki ezeli mücadelesini gözler önüne seriyor. sıradan gerçekliğin, olağandışılığa nüfuz ettiği bu on bir öykü, okurlarımızı esaslı bir edebi yolculuğa davet ediyor.

"1920'lerin sovyet yazarlarından olan sigizmund krjijanovski'nin yazdığı öykülerden oluşan bir cesedin otobiyografisi, soyadının başındaki ünsüz harfler kadar olağanüstü."
-the new york times book review-

"krjijanovski sürekli borges, swift, poe, gogol, beckett ve kafka ile karşılaştırılıyor, fakat yazdığı öykülerin özünü aykırılıkla mantığın özel bir karışımı oluşturuyor."
-natasha randall, bookforum-

"krjijanovski'nin marazi biçimde kinayeli hayal gücü edgar allan poe'nun fütürist rüyavari öyküleriyle, stanislaw lem'in savaş sonrası bilimsel kâbusları arasındaki kayıp bağı kuruyor… fantastik öykülerin haşarı ustası."
-bill marx, the-


  1. sigizmund krjijanovski'nin 11 adet öyküsünün yer aldığı bu kitap yazarın türkçeye ilk çevrildiği metinlerini barındırıyor olması nedeniyle önem teşkil ediyor.

    sigizmund krjijanovski'nin bu öykülerinde dünyası çok farklı bir yazarla karşı karşıya kalabilirsiniz. özellikle gerçeküstü ve kafkaesk atmosferi nedeniyle etkileyici bir izlenim bırakacaktır muhtemelen.