1. çağımızın popüler sorusu.

    ilk bakışta sorumuzun eğreti durduğunu, havada kaldığını belirtmeliyim. öncelikle şuna açıklık getirmek gerekiyor. seks yapmak veya cinsel çekim arkadaşlığa dahil mi? öyleyse evet olabilir. yok değilse hayır, arkadaş olamazlar.
  2. cevabı bulunamamış sorulardandır.

    arkadaş olmanın amacına bağlı olarak değişen çok bilinmeyenli bir denklemdir aslında.
    mahi
  3. üniversitede en yakın arkadaşlarım karşı cinstendi-kadın.

    tabi ki olabilir, şayet niyet arkadaşlıksa. arkadaşlığın sınırları bellidir, bu sınırlar aşılmadıkça sıkıntı olmaz. kadın-erkek arkadaşlığında ise toplu yerlerde buluşmakta ve paylaşımlarda bulunmakta fayda var. çok sık baş başa kalma durumunda üçüncünüz şeytan olacaktır.
  4. durumu şartlar düzenler. toplum içerisinde bir kadın ile bir erkek kesinlikle yakın arkadaş olabilir, fakat aynı kadın ve erkek bir uçak kazası neticesinde ıssız bir adada 30 gün geçirirlerse karı koca olurlar.

    bu konu hakkındaki asıl tartışılması gereken toplum içinde bile ıssız ada kafasında yaşayan ilkel türlerdir.
  5. her erkek ve kadın birbirinden etkilenecek diye bir kural yok. herkesle o kafayla tanışırsanız tabi karşı cinsinizle arkadaş falan olamazsınız. herkese potansiyel ilişki gözüyle bakmamak gerekir ki eğer onun ayrımına varırsanız gayette güzel arkadaşlıklarınız olur. benim en yakın arkadaşlarımdan biri erkek. kimi zaman kendi cinsime anlatmak istemediğim karşıdan yorun almak istediğim konuları rahatlıkla anlatabiliyorum. her zaman kendi bakış açınızla olaylara yaklaşmanız yanlış. iki taraftan da çözümlemeli ona göre yaklaşmalısınız. bu durumda da karşı cinsin fikirlerine ihtiyacınız var. senin göremediğin tarafları görüp sana anlattığında gerçekten anlatmakla ne kadar doğru yaptığınızı göreceksiniz.
    bu dediklerimi düşünerek yaklaşırsanız bu başlığa yakın arkadaşlarınız arasında bir erkek ya da kadın arkadaşınızın(karşı cinsiniz hangiyse) olması gerekliliğini farkedebilirsiniz.
  6. neden olmasın ki ?

    arkadaş çevremin %75i kadındır. yeri gelir aynı odada aynı yatakta yatarız hiçbir sıkıntı da olmaz. iki tarafında niyeti iyiyse sorun çıkmaz.
  7. arkadaş kavramıyla alakadır. kişiler bu kavramı neye göre ele alır? arkadaş dediğiniz insanlarla her zaman daha az paylaşımlarınız olur. sınırlarınız vardır, her şeyi konuşamazsınız. kimse kimse durduk yere naz caz yapmaz. kadın erkek bu böyledir. biraz resmiyet hakimdir. gerek sosyal hayat gerekse iş hayatı sebebiyle karşı cins ile sürekli münasebet halindeyiz. her birini potansiyel sevgili gözüyle görmek, insanlarla kurulacak olan ilişkiye zarar verir en başta.

    üstün körü, ayak üstü kurulacak bir münasebet de olmadığına göre sevgi- ilişki kavramı burada bir takım paylaşımların, heyecan verici durumların, düşünce ve iletişimin karşılıklı artış içinde olması dahası bunu oluşturacak alan ve zamanların ayrıca yaratılması gerekir. nitekim, kendimiz gibi hissettğimiz insana daha çok zaman ayırmak istedikçe duygularımızın değiştiğini gözlemleyebiliriz, dışarıdan bir göz gibi bakarsak şayet.

    ezcümle; arkadaşlık çerçevesi içinde arkadaş olarak kalırlar.
  8. arkadaş olur muymuş? ama gerçekten; öyle böyle değil yani. aslında soru alt metninde karşı cinsle sevişmeyi düşünmeden - istemeden kaç dakika durabilirsinizi barındırıyor. size bir sır vereyim mi, dost bile olurlar. hatta bir sır daha vereyim; bir eşcinselle bir heteroseksüel de "gerçekten" arkadaş olurlar. hatta iki sevgili aynı zamanda birbirinin en iyi arkadaşı da olabilirler. kavramları karıştırıp çorba etmemek için beynimizi bacak arasından çıkaralım bi zahmet. insan be, insan işte. ağır cinsiyet ayrımcılarına en derin hörmetlerimle.
    mesut
  9. insanlık tarihi kadar eski o malum soru
    bkz. when harry met sally
  10. karşı cinsi sadece sex makinesi olarak gören kişilerin "olamaz" diyeceği soru.
    bozuk