1. gerekirse tutar. ortağımın psikolojik sorunları var. adam sadece balığa gittiğinde normalleşiyor. adam kendini toparlasın diye bugün on iki saat balık tuttum.
  2. bu sorunu antitezini yaratarak çözebiliriz. köpek sevmeyen biri köpekleri öldürmek zorunda mı? hayır. ya da kedi sevmeyen ve kedileri öldürenleri meşrulaştırabilir miyiz yine elbette hayır.

    yaşamsal döngüyü gerçekleştirebilmek adına insanların hayvanlardan belli koşullarda besin üretmesi onları sevip sevmemesiyle ölçülemez. hayvanlara acı çektirerek postlarını kullananları, belli ilaçlarla daha fazla et üretme güdüsünde olanları tenzih ediyorum.

    diğer yandan eğer sevmek söz konusu ise hiçbir hayvansever belgesel de seyretmemeli.

    not: bir hayvansever.
  3. bu soruyu kendime defalarca kez sordum. hayvanlara karşı tuhaf bir şefkat duygusu besliyorum, mümkün değil herhangi birisine kasıtlı zarar veremem. lakin konu balık olduğunda hiç de böyle değilim. zararı bıraktım, hayvanı resmen ağzından kancayla çekip yakalıyoruz. en ufak bir iç burkulması dahi yaşamıyorum.
    ancak orkinos balıkçılığında ki bu balıkların bazıları 400-450 kiloyu bulabiliyor, hasat esnasında balıklar tek tek öldürülürken içimin burkulduğunu hatırlıyorum. sanıyorum ölen hayvanın boyutu büyüdükçe tuhaf bir şekilde daha çok üzülüyoruz. her neyse bu başka yerin konusu.
    balıkçılığı bana babam öğretti. ufak yaşlarda ve bunun vicdani tarafından bir kez olsun bahsetmedik. babam da aynı benim gibi hiç bir hayvana zarar veremez. sanıyorum bu tür davranışlar çocuklukta öğrenilince yaptığın şey canice bile olsa kişi olayı o açıdan değerlendirmiyor.
  4. çok karmaşık konular bunlar. kişiden kişiye değişir. ama yıllardır söylüyorum bunu. samimiyetsiz geliyor bana bu davranış. balık tutan hiç kimseyi hayvan sever olarak görmem, göremem. bence bunun ava gidip geyik vurmaktan bir farkı yok.

    edit: dıt dıt dıttt dıt. hayat algı ve kabuller üzerine kuruludur. inek eti yemeyi normal, kedi eti yemeyi tukaka ilan etmeniz bunun tipik örneğidir. bunu hiç sorgulamadan alıp bir kenara koyuyorsanız, üzerine düşünmüyorsanız, sorgulamıyorsunuz yani birikiminiz yetersizse ve kafanız basmıyorsa fikirleriniz de çok önemli değildir. en fazla milleti kendinize güldürürsünüz. dı dıt dıtt.

    ekleme: bu platformda geyik vurup da bana haber vermeden yiyen olursa eksilerim. çok severim geyik etini.