1. geçen seneydi sanırım olay, meclis kürsüsündeki bir erkekten bir kadına karşı söylendi bu söz.

    kişinin zihniyetini özetleyen bir cümle olarak görüyorum. bu cümleden sonra vajina kelimesinden utanmasını da daha iyi anladım. hak verdim yani. utanma hatta kork bence kelimeden.
  2. evet bir kadın olarak susmak zorunda kalıyorum susturuluyoruz. sahilde yürüyüş yaparken tayt giydim diye bakan insanlara susmak zorunda kalıyoruz. köpeklerden korktuğumuzu anlayıp köpeğini üzerimize doğru tutanlara susuyoruz. laf atanlara susuyoruz. her şeye susuyoruz. ama artık yeter. sustukça daha fazlasını kabul ediyoruz farkında olmadan..
  3. hdp milletvekili nursel aydoğan; "bir erkek olarak siktir git ....." diye yanıt verip, osman baydemir'e selam çakabilirdi.

    bir dahaki sefere artık.
    ulgan
  4. önce bir beyin taktır, sonra bir insan olarak konuş.
    ozumm
  5. "bir kadın olarak" türkiye standartlarında yeterince susturuluyoruz. ki bu türk aile geleneğine kadar dayanır. özlü sözü bile var: "sakalımız yok ki sözümüz geçsin" buna benzerdi. ki daha birçok atasözüyle de bu durumu niteleyebiliriz. umarım cinsiyetlerin gücünden ziyade, kadın veya erkek yerine "insan olarak" bakmaya başlabiliriz her şeye. sanırıyorum güzelleşecektir işler, her iki taraf için de.
  6. sonra börek yap evinin kadını ol. birde kahkaha atma öyle.
  7. kadının sadece ''kadın'' olduğu için öldürüldüğü şu güzide ülkemizde, kadın cinayetlerinin dur durak kesilmeden devam etmesi can sıkıcı.
    kadın susar,
    sokağa çıkmaz,
    içki içmez,
    dans etmez,
    aşk yaşamaz,
    istediğiyle evlenemez,
    boyun eğer, köle gibi davranır..
    bu ve bunun gibi görüşlerle günümüzde devletin de ölümlere destek olması, defalarca kez ihbarlara dönmemesi, koruma taleplerine cevap vermemesi gibi, tüm usulsüzlükleri yazıyoruz bir kenara.
  8. canım morcivertnebula'ya bu ve buna benzer şeyleri kızdırmak için sık sık söylerim. sonrası mı kan ve gözyaşı eli çok ağır eşeğin
    wtf
  9. bugün cinsiyetçilik adına ne yapabilirim. bir listeye bakayım..

    börek yapmayan kadın ve içinde hüzün geçmeyen şarkı biraz eksiktir - check
    hamile kadınlar dışarıda gezmemeli, türk moda sektörünü böyle böyle bitirdiniz. - check
    kadınlar belli bir saatten sonra dışarı çıkmamalı, gece esiyor. - check
    kadınlar ağzını açarak gülmemeli, bu laflara ancak başka taraflarıyla gülebilirler. - check
    bir kadın olarak sus, bir bayan olarak konuş ve bir hatun olarak mırılda. - check

    hmmm böreği de söylemişiz ya. bişe' de kalmamış. hah dur buldum.

    bir kadın olarak öl. (.....)
  10. bülent arınç "bir kadın olarak sus!" dedi bir milletvekiline. bülent arınç... milletvekili bile değildi bu adam. diyelim ki milletvekili olsun, yahu senin ne haddine be? kadın, kız, bayan, dişi... çok şeyiz biz bu dünya üzerinde. topluluğun içinde bir erkek bile olsa "bay" diye seslenilecek kadar yokuz aslında biz kız olarak, kadın olarak, dişi olarak. ben bile kendi cinsiyetime nasıl sesleneceğimi bilmiyorum. ataerkil toplumun kadınlar üzerindeki bu baskısı, hiçbir zaman son bulmayacak artık biliyorum. türkiye içindeki kadına karşı şiddet, bülent arınç ve türevleri yüzünden bitmeyecek. biliyorum. hüngür hüngür ağlamaları hiçbir anlam ifade etmiyor bizlerin gözünde. farkında değiller. oy toplarken neredeyse bir tarafımızı yalamaya niyetlenenler, öküz öldü ortaklık bozuldu anlayışıyla şimdi kadın başımıza susmamızı söylüyorlar. bak sen... bak şu dünyanın güzelim düzenine. benim kız mı kadın mı olduğumu anlamanız için kırk fırın ekmek yemeniz gerekiyor da, siz erkeklerin "adam" olup olmadığını anlayabilmemiz için biz kadınların size sadece 10 dakika bakmamız yetiyor. biliyor muydunuz?