1. bilgisi olmadığı bir konuda 'bilmiyorum' cevabını veriyorsa o kişi kalitelidir ve dürüsttür.
  2. sosyal medya hesaplarında profil fotoğrafında 3 arkadaşıyla 100 metre uzaktan çekilmiş bir fotoğrafı yerine kendi yüzünün net göründüğü fotoğraf kullanan kişi kalitelidir.
  3. bütün malzemeleri bir arada toplamanın zor olduğu bu devirde zor bulunan detaylardır. kişi özür dilemesini biliyorsa ve yalan konuşmuyorsa kalitelik yolunda büyük yol almıştır. günümüzde kaliteli olmak artık o kadar kolay değil. olmamız gereken hal için kolay değil demekte ne kadar acı.
  4. kadının güzel güzel güleni, erkeğin az güleni kalitelidir kanımca.
  5. diğer yazar arkadaşların yazdıklarına süsleme olarak;
    kişi, jest ve mimiklerini doğru bir şekilde kullanıp,cümlelerini zengin kelimelerle bezerse kalitesi daha da bir estetik olacaktır. unutmamak gerekir ki kalite, ilk başta dış görünüşte gizlidir.
  6. alçak gönüllü ve kibar olmasi.
  7. evliliklerde ;
    kadının iyisi para yokken,
    erkeğin iyisi para varken anlaşılır.

    sanırım kısaca bu durumda kalite farkı tespit edilebilir.

    mütevazilik/güç(yetki) oranı da genel geçer manada bu kaliteyi bulmamıza yarayacak formül olabilir.

    gücün ve yetkin arttığında mütavaziliğin de artıyorsa, yani sonuç ne kadar 1'e yakınsa o kadar kaliteli bir kişiliksiniz demektir.
  8. kaliteli olupta bunu goze vurmaya calismamak
  9. kalite üretimden başlar, sonradan kazanılmaz ama kaliteli yaşamayı seçen insanlar olabilir benim ilgilendiğim kısım daha çok son yazdığım durum.

    hayat mottosu olan, seni tanışmadığın birşeylere sürükleyip yeni deneyim kazandırabilecek her kişinin kendince kaliteli yaşamı tercih ettiğini düşünüyorum. böyle insanlar sizlere tuhaf gelebilir onların hayatlarına girip farklı şeyler deneyin, yaşamınızı kaliteleştirebilecek şeyler çıkabilir.