• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (4.00)
bir noel şarkısı - charles dickens
insanların tüm sorunlarına rağmen mutluluğu aradığı, paylaştığı ve kısa bir süre de olsa tüm dertlerinden, koşuşturmalarından, streslerinden, hırslarından uzaklaştığı günlerdir bayram günleri… noel de zengin, fakir, çocuk, yaşlı demeden herkesin yeni umutlarla yeni yılı karşılamasıdır aslında…

ancak ebenezer scrooge için tüm bu noel hazırlığı, ailenin bir araya gelişi, yenilen yemekler, alınan hediyeler ve yapılan yardımlar gereksizdir. kendi yalnızlığında yaşayan scrooge'un hayatı ironik olarak yine bir noel günü değişecektir. onun hayatını değiştirense noel ruhu'nun ta kendisi olacaktır.

charles dickens'ın eşsiz üslubuyla kaleme aldığı bu kış masalı, insanlığınızı size yeniden hatırlatacak ve içinizi ısıtacak… (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. charles dickens’ın ilk defa 1843 yılında yayımlanan kitabı.

    !---- spoiler ----!

    hayaletler, ruhlar... ve onlar sayesinde iyi insan olmayı başaran sevgisiz, cimri ve yaşlı bir adam.^:ebenezer scrooge^ kabul ediyorum, yazar iyi niyetli ve iyimser; bu kısa eseri de bir masal gibi. ama bence hikâye yetişkinlere hitap etmemesinin yanı sıra çocuklar için de zararlı. yaşlı teyzelerin cinli, perili sohbetlerine kulak misafiri olup da kâbuslar gördüğüm çocukluk günlerinde iyi ki de okumamışım bu kitabı. abd'nin dünyaya musallat ettiği "kişisel gelişim" zırvalarının naif ve hoş anlatımlı bir atası âdeta. özünde iyi niyetli ama çocukların bilinçaltı için sakıncalı bir kitap.

    !---- spoiler ----!