1. kütüphaneler en azından bizim öğrencilik dönemimizde dönem ödevi araştırması yapılan,fakültelerde sadece ders çalışmaya gidilen yerler olmaktan çıkarılmadıkça insanları mevcut haliyle buralara çekmek çok zor olacaktır.örneğin yurtdışında olduğu gibi çocukların zaman geçirebileceği aktiviteler olabilir,okuma grupları oluşturabilir,yazarlar bazı dönemlerde konuk çağrılabilir.amerikadaki bir arkadaşımdan insanların akşam tıpkı lüks bir lokanta için rezervasyon yaptırması gibi kütüphaneler için rezervasyon yaptırdıklarını söylemişti.bunlar için epey bir yolumuz var sanırım .tabi bütün bunlar bir kültür politikası demek ,işin kötü tarafı mevcut siyasi düzenden bu tür politikalar beklemek hayalperestlikle eşdeğer.
  2. kültür bakanlığı emri ile eski kitapların geri dönüşümlere gönderildiği topraklarımızda yadırganmaması gerekir. düz mantık.. yadırganıp yargılanması gereken ise o mantıktır burada.
    kocaeli il halk kütüphanesinden 5 koli civarı eski kitabı kurtarıp taksiyle evime çıkarttığımı bilirim.. ne yazık ki milli folklor gibi müthiş bir derginin sayılarını kurtarmayı başaramamıştım. ki onlar eski bile değildi. evet.