1. insanların her durumda verdikleri tepkiler farklıdır. gerek sizin ruh haliniz gerekse karşınızdaki kişinin ruh hali bazı olayları nasıl yorumlamanız gerektiği konusunda sizi bir dilemmaya sürükleyebilir. hiç ummadığınız anda olumlu bir tepki alabileceğiniz gibi, olumsuz durumlarla da karşılaşabilirsiniz. önemli olan sizde bıraktığı olumlu histir.

    politik insan kavramıyla, insanların yüzlerini büyük bir ustalıkla gizledikleri özellikle bu dönemlerde; menfaatler aracılığıyla ne denli başka yüz özellikleri taşıdıklarını görebilmek mümkün. farklı yüzlerin anlamı da burada önem taşıyor tabi. kimi vardır mutsuzluğunu gizler, insanları da üzmemek adına; kimi vardır mutluluğunu mutsuzluk makyajıyla kamufle eder sürekli ağlak ağlak gezerek. ağlamayana meme yok düşünceli basit tipte insanlar kastım.

    köşe başlarına gelmeden, eşikler aşılmadan, kasırgalara maruz kalmadan ya da ya da, sizin için çok mutlu anlara denk gelmeden gerçek yüzleri keşfiniz hep yarım yamalak olacaktır.
  2. karşında ki insanla anlaşmazlığa düşmek (kavga etmek); size bir insanın tüm cephelerini gösterir. asla şaşmaz. ne kadar şirret, çingene vb. sıfatlara yakıştığını ya da ne kadar asil, saygılı vb. sıfatlara yakıştığını gösteren, bir insan olduğunu görebilirsiniz.
    ozumm
  3. olduğundan farklı görünen insanların mide bulandırıcı durumu. bakış açısı bir yere kadar olabilir. böyle insanlar gün içinde 360 derece dönebilir, ve siz bakacağınız cepheyi unutabilirsiniz.
  4. hayattaki acı şeylerden biri. aslında sizin görmek istediğiniz kişi olmadığını anladığınızda ki yıkım. hele ki yıllarınızı beraber geçirdiğiniz kişiyse iç benliğini baya iyi saklamış demektir. aslında yeni tanıştığınız insanların maskesinin düşmesi daha kolaydır. yaptığı şeyleri daha çok ince eleyip sık dokursunuz ve gerçek yüzü çıktığında aa bak bu da böyleymiş diyip olayı bitirirsiniz. ama kardeşim, sevgilim dediğiniz insanların yıllar sonra maskesinin düşmesi işte o ağır bir travma. kendinizi sorgulamaya başlarsınız nasıl bunca yıl göremedim diye. hep mi böyleydi yoksa sonradan mı değişti soruları başlar. kendinizi avutmak için de sonradan değişti galiba o yüzden farkedemedim kısmına inanırsınız. tabiki gerçeği asla bilemezsiniz artık ama iş işten geçtikten sonra en iyisi kendinizi bu yalana inandırmak gibi gelir.
  5. şu zamana kadar göremediğim.

    her insanın karanlık tarafları kadar iyi tarafları da var. işte ben hep o iyi tarafa odaklanıyorum. karanlığı görmemezlikten geliyorum. ve aynı şekilde tekrar tekrar kandırılmaktan kendimi alıkoyamıyorum.

    ilişkilerim de özellikle, körü körüne bağlandım hep. aşık olduğum her adam benim için hep en güvenilen oldu. asla bana yalanlar söylemezler sandım. söyleseler bile, illaki bir sebepleri olurdu. beni korumak için yalan söylemişlerdi, belki de ben üzülmeyim diye. hatta aldatıldığımın farkına vardığım da bile 'yok canım öyle değildir, ben yanlış düşünüyorum' dedim durdum. bir şeylerin ters gittiğini anlayıp bitirmem hep çok zaman aldı. ya da onlar bitirdi bu sorgulamadan güvenişim fazla geldiği için veya başka sebeplerden.

    aşık olmak çok güzel, aşka aşık olan bir kadın olunca da o gerçek yüzü fark etmek çok, çok uzun zaman alabiliyor bazen.

    senelerce bambaşka hayatları var sandığım adamların aslında hiç bildiğim gibi olmaması. geçmişe dair anlattıklarıyla, bittikten sonra öğrendiğim gerçeklerin çok ayrı şeyler olması. hatta kimilerinin hala tam olarak gerçek yüzlerini bilememem. çok yorucu şeyler.

    elimde kalan şimdi defalarca kez kandırılmış olmanın acısı, aşka olan güvenin kaçışı, yorulmuş ve hastalıklı bir ruh.
  6. bir insanın gerçek yüzünü görebilmeniz için sınamanız gerekir. bunun içinse askerlik, tatil, miadi dolmakta olan bir işte birlikte çalışmak vb ortamlarda bulunmakta hali doğruluk payı en çok olan sınamalardir
  7. bazen kandırılmak gerçek yüzü görmekten daha az acıtıyor.
  8. bazen de çok az kişi bu ayrıcalığa sahip olur (bkz: daft punk kasksız) çok az mecrada görülebilmiştir şu ana kadar bu ikilinin gerçek yüzleri.
  9. sinirlendirmektir efendim..
    gerçek yüzünü görmeyim diye kimsenin sinirlendirmiyorum..soğursam ısınamam geri dönüşü olmayan yol olur benim için.