1. klasiklerde, uysal iyi yürekli kadın bakmak zorunda olduğu annesi ve kardeşleri için gerçekleştirdiği eylem
  2. erkeklerin genelde kızlar böyledir dediği konu. katılmak mümkün değil. hayatınız boyunca bişeylerin başınıza kakılmasını istemiyorsanız kızlar uzak durun böyle adamlardan, seviyorsunuzdur o başka tabi. velhasıl karaktersizlik bu iş.
  3. sırf parası var başka da evlenilecek bi özelliği yoksa naapsın bekar mı kalsın adam/kadın. sevaptır. evlenin. belki paranın da yardımıyla eğitirsiniz, şekil şemal yaparsınız.
  4. zihniyetler, midesizlikler yürümüş gitmiş yine. açıkçası bunu bu kadar kötülememizin nedenini anlayamadım. birini yargılama fırsatı doğsun diye sırada bekliyoruz. bize ne yani parası var diye evlenmiş ve ahlakımız mı yerle bir oldu. birine sadece yakışıklı olduğu için aşık olma gafletine düşüp para için evleneni gömelim. parası için evleneni basit olarak suçlamaktan daha basit bir durum. aslında eleştirmemiz gereken şey biriyle "bir şeyi" için evlenme hali. çünkü birinin kaşına gözüne bakarak evlenmek de çok zeki diye evlenmek de aynı yolda. evlenmeyi bir yerden bir şekilde kar etme amaçlı gerçekleştiriyoruz kısaca. kimsenin evlenince hayatı değişmez. kimse kimseyi değiştirecek kudrette değil. sadece ortak bir yaşam sürülür. bunu maddi bir amaçla yapmak çok da kötü görünmüyor bana.
    sezgi
  5. içgüdüleri ile hareket ediyordur.

    insanlar neslinin devamı için güçlü bireylerden çocuk yapmayı tercih ederler. ailesine bakabilecek, koruyabilecek, refah içinde yaşamalarını sağlayabilecek kişilerle çiftleşirler.

    bu eskiden avlanmak, savaşmak ve tarlada çalışmak için gerekli olan fiziksel güç iken endüstri çağı ile birlikte maddi güce dönüşmüştür. bilgi çağı ile birlikte de muhtemelen ileride "biriyle sırf zeki diye evlenmek" başlıkları açılacaktır.

    not: zengin değilim.
  6. fahişeliğin ve jigololuğun evlilik maskesidir.