1. çevre ve şehircilik bakanlığı, ŞEHİR İÇİ YOLLARDA BİSİKLET YOLLARI, BİSİKLET İSTASYONLARI VE BİSİKLET PARK YERLERİ TASARIMINA VE YAPIMINA DAİR YÖNETMELİK'i resmi gazetede yayınladı.

    peyzaj mimarlığı eğitimi almış bir meslek insanı olarak söyleyebilirim ki; Yenileşimci veya bisikletli ulaşımın başlı başına doğa dostu olmasının dışında ekstra çevreci bir yaklaşım sunmamakla birlikte (bkz: solar bisiklet yolları güneş enerjisinden elektrik üreten yollar">*) , tasarım ve mühendislik standartları anlamında oldukça yeterli bir kılavuz olmuş.

    yönetmeliğin en can alıcı kısmı 5. bölüm: Kurulacak ağın mevcut kent içi toplu taşıma sistemi ile entegrasyonu. eğer yazılanların önemli bölümü uygulamaya geçerse ulaşım anlamında örnek kent ve büyükkentlere sahip olabilir.

    yerel yönetimlerin bu zamana kadar karnesi zayıf olduğundan, kağıt üstündeki bir yönetmelikle heyecanlanmak için erken. altı boş bir hukuk sistemine sahip olsak da yasal dayanaklara sahip olmak iç rahatlatıcı.

    yeri gelmişken, dünyada şöyle şeyler de oluyor:
    Gökçek'e ödül veren belediye başkanı sahtekar çıktı - sol.org.tr

    !---- alıntı ----!
    Slovenya’da düzenlenen bir yarışmada, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'e “Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım” ödülü veren Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovıc'in üç yıl önce “yolsuzluk” nedeniyle tutuklanıp hapse girdiği ortaya çıktı.
    ...
    !---- alıntı ----!
  2. gecen sene bir adet city modelinden edindigim, aşırı derecede bağımlılık yapan keyif verici taşıt. ozellikle eskisehir'de yasayipta su güzide aygıtı kullanmayanlar, kimse kusura bakmasin çok şey kaçırıyor. bozkırın gucaginda meğer keşfedilecek ne mekanlar varmış. edinin bir adet, vurun kendinizi yollar. özgürlük cok da uzakda değil. (es-es'de rota tavsiyelerine açığım)
  3. !---- ŞİMDİ BİSİKLETLE BİNİLİR Mİ? ----!

    bisikletli ulaşım platformu'nun istanbul özelinde hazırladığı interaktif haberci.

    bisikletliulasim.com/toplutasima

    maalesef otobüs, vapur, metro gibi toplu taşıma araçlarıyla günün belli saat aralıklarında bisikletli ulaşım sağlayamıyoruz. platformun hazırladığı diyagram, bulunulan saat aralığına göre kullanılabilecek araçların verisini içeriyor.

    * Katlanır Bisiklet günün her saati her araca binebilir. Veriler İstanbul içindir.
  4. işe gidip gelirken kullandığım alet. git gel 12 km. bol yokuşlu, biraz da terletiyor, ama yaz
    geliyor zaten oturduğun yerde de terliyorsun.
    avantajlarıysa saymakla bitmiyor. en basitinden otobüs-dolmuş bekleme derdi yok. o kalabalığı çekmek yok. trafiğe takılmak yok. ulaşıma vereceğiniz para cebinizde kalır ki yılda 1000 liradan fazla para demek bu. (bkz: hesaplayan adamlar) . düzenli spor yapıyorsun. en önemlisi de mutlu oluyorsun.

    kısmet olursa bu sene sahil yollarından uzun turlar da yapmaya niyetliyim. bazı ekipmanları da tedarik ettim. havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum. :)
  5. eğer istanbul'da bir çocuğa "al bu bisikleti bin gez haydi" diyemiyorsak oturup düşünmemiz gerekir. sokaklardan önce hayvanları uzaklaştırdık, sonra çocukları uzaklaştırdık, sonra güçsüz yetişkinlere korku saldık. birgün her şeyden bağımsız tüm insanlar risk ve korku altında kaldıktan sonra, bu sokaklarda kimse gezemeyecek hale geldikten sonra, sokakların ne anlamı olacak?
    abi
  6. genel kanının aksine; spor, eğlence, rekreasyon aracı veya oyuncak değil; günün en sağlıklı, en çevreci, en ekonomik ve en pratik ulaşım araçlarından biridir.

    (bkz: bisikletli ulaşım platformu)

    diğer alternatif ulaşım araçları:

    (bkz: longboard)
    (bkz: rollerblade)
  7. iett bisiklet taşıma aparatlı otobüsleri hizmete sunuyor. bisikletli kullanıcılar ek bir ücret ödemeden bu haktan yararlanabilecek. kent içinde bisikletin ulaşım aracı olarak kabul görmesi ve desteklenmesi yolunda özverili çabalarından dolayı bisikletli ulaşım platformu'na teşekkür ederiz.

    büyükşehir belediyesi'nin ve iett'in konuyla ilgili samimiyetine ve ciddiyetine inanmak istiyor; göstermelik değil, çözüm odaklı bir proje bekliyoruz. yeterli sayıda bisiklet taşıma aparatlı otobüsü birçok hatta görmek istiyoruz.

    bununla birlikte ana arterlere kurulacak güvenli ulaşım yolları ile; sağlık, çevre ve enerji dostu bisikletleri trafikte daha çok görmeyi arzuluyoruz.

    !---- alıntı ----!

    İETT’den Bisikletliye Özgür ve Güvenli Ulaşım

    İstanbul’da bisiklet tutkunlarına seyahat özgürlüğü sağlamak isteyen İETT’den bisikletlilere güvenli ulaşım desteği geldi.

    İETT’nin bisiklet aparatlı otobüsleriyle İstanbul’daki bisiklet kullanıcıları artık daha rahat ve özgür bir şekilde seyahat edebiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve Bisikletli Ulaşım Platformu yetkililerinin bisiklet kullanımını özendirmek ve desteklemek için yaptıkları çalışma, bisikletlerin toplu taşıma sistemi içinde kalış süresini artırdı. Bundan böyle bisiklet yolcuları bisiklet aparatlı otobüsleri gün boyu, diğer tüm otobüsleri ise 09:00-16:00 ve 22:00-07:00 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden kullanabilecek. Uygulama sayesinde bisiklet sevdalıları, doğayla iç içe olan parkurlarda pedal çevirebilecek. Bisikletlerini kısa ve uzun mesafede kullanan vatandaşlar da seyahat rahatlığına kavuşup diledikleri yere gidebilecek.

    Günün Her Saatinde Bisikletli Ulaşım Mümkün

    Bisikletli yolcular bisiklet aparatlı otobüsleri gün boyu, diğer tüm otobüslerde ise 09:00-16:00 ve 22:00-07:00 saatleri arasında, Metrobüslerde 10:00-16:00 ve 22:00-06:00 arasında, metro ve tramvaylarda 06:00-07:00, 09:00-16:00 ve 20:00-00:00 arasında, Tünel’de 07:00-22:45 arasında, Şehir hatlarında 06:00-00:00 arasında, deniz otobüsünde 07:00-21:00, Dentur ve Turyol 06:00-01:00 arasında, araba vapuru ve hızlı feribot ile 07:00-22:30 saatleri arasında ek ücret ödemeden yararlanabiliyor. Mavi Marmara’da ise bir ek bilet karşılığında 07:00-01:00 saatleri arasında bisiklet alınıyor. Katlanır bisikletler ise günün her saati, her araçta ücretsiz şekilde taşınabiliyor.

    Şoförler Broşür Dağıtılarak Bilgilendirildi

    İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci bisikletli yolcuların kurallara uyma konusunda azami hassasiyet göstermelerini istedi. Kahveci, “Bisiklet kullanımını özendirmek adına başlatılan bu uygulamanın uzun süredir üzerinde çalışıyoruz. Bisikletli yolcularımızın da uygulama döneminde, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri ve kurallara uyacakları inancını taşıyoruz. Bisikletli yolcularımız için planlama yaparken, araçlarımızdaki yoğunluğu öncelikli olarak dikkate aldık. İstanbul’da bisiklet kullanıcı sayısının hızla artmasını sevindirici bir gelişme olarak takip ediyoruz. Ayrıca şoförlerimize bilgilendirici broşürler dağıtarak bisikletli yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmalarını istedik” dedi.

    !---- alıntı ----!
  8. zamanında saçma bir psikoloji içindeyken istanbul'dan kocaeli'ye e-5'ten gitmişliğim vardır. 6 saat sürdü tek başıma kamyonlar arasında o zaman iyi gelsede sonradan gerek yokmuş dedim. tabi şuaralar kafam gitmiyor değil.

    no: denemek isteyenler iyi düşünsün kolay birşey değil dilovası'ndan sonra insan kesiliyor. polis görürse topluyor oyüzden otobana çıkmayın.
    tes
  9. yine yeni yeniden hayatımın bir parçası yapmayı düşünüyorum.
    anadolu ilçelerinde sıkça karşılaştığımız bisan'ın amca bisikletleri nedense cazip görünüyor, ucuz da meret. çalınırsa üzülmem. ekipman desen; bir adet sepete ihtiyacım var.
    ben o taytlı kasklı tayfadan olmak istemiyorum. ekmek almaya, manav'a götürsün yeter.
    az promil ile kullanacağım günler de olacaktır ve umarım o şartlarda dengede sıkıntı yaşamam. gözümün önüne bir şener şen yere yığılışı ve bisikletin ön tekeri yuvasından çıkmış yuvarlanarak yoluna devam eden o cengiz görüntüye engel olamıyorum. (bkz: kazasız belasız)