1. elektronik para birimidir. genelde deep web'de kullanılır, popülaritesi her geçen gün artmaktadır. maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır.türkiye'de de tl karşılığı bitcoin almak mümkündür.
  2. takip edilmesi zor olan, yasal olan, üretimi zor olan(çok enerji harcamakta) "sanal" para birimi.
    psk34
  3. türkiye' de insanların teknoloji ile alakası sadece sosyal medyadan kocişi ile yaptıklarını paylaşmak ve arabesk sözlerle arkadaşlarına ''tecrübelerinden'' bahsetmek olduğu için, şuan ülkede pek bilinmeyen bir sanal para birimi.
  4. geniş aralıklı değişim grafiği ile al-sat işlemlerinden iyi paralar kanazilabilen yeni para birimi. bugün itibariyle değeri 1400 tl. eğer cuzdaninizda 2 btc varsa al-sat işlemleri ile günlük 20-100 tl kazanmak olasıdır. hele bitcoin in yarilanma zamanı yaklaşmış ve değerinin ciddi yükselişe geçmesi bekleniyorken yatırım tavsiyesidir. azıcık riski de yok değil.
  5. tıpkı dolar gibi alım satım yapabileceğiniz , çok ama çok değişken , riskli , pahalı para birimidir.

    bitcoinde para sürekli birinden birine bir diğerinden bir diğerine geçtiği için de takip edilmesi zordur.bu yüzden yasa dışı işler için genelde tercih edilir.

    anlık alım satım yaparak gayet güzel paralar kazanabilirsiniz. ne kadar yüksekten oynarsanız o kadar para gelir haliyle. 1 btc fiyatı yukarda yazıldığı gibi 1400 tl'dir. eğer cepte para varsa yeterince 50 belki de 100 btc ile oynamak günlük 5000 tl gibi güzel paralar kazandırabilir size. tabi kaybettirebilir de.

    edit : çoğu kişinin aklındakinin tersine bitcoin yasaldır.
  6. yeni rekorlar peşinde. 1200 dolara kadar geldi. daha kârlı bir yatırım aracı yok gibi. geçen yıl dünyada en çok kazandıran elektronik para oldu. bu yıl daha çılgın şeyler yapacak . bu entry burda dursun. 10 bin dolara kadar yolu var. 3-4 dolar ile başlayan serüveni bakalım nerelere varacak.
  7. fiyatının bu kadar artması mining işini eskisinden daha mantıklı kılmaktadır.
  8. finans, para konularinda bir gerizekali oldugum icin ne oldugu, kar-zarar ile ilgili fikir yurutme yada yorum yapma gibi bir luksum yok. ilkokul yillarimdaki taso veya misket uzerine kurulu takas ile arkadas arasinda birseyler alma gibi birseye benziyor. misal mega 10 taso karsiliginda arkadasin tetrisini 1 haftaligina almistim. sonra tetris yayginlasinca 1 tasoya bir oyun oynayabilirdin. neyse iste sonu yok bu islerin bir bakmissin cok degerli bir bakmissin elinde patlamis. finans konularinda gerizekali oldugumu soylemistim ustume gelmeyin.
  9. düğünlerde gelinlere ve damatlara altin yerine takiliyo diyim artik.
  10. 1 bitcoin şu an 13 842 tl. hava limanlarına atmler koyulmuş bile acaba bizim ekonomimizi nasıl etkileyecek merak ediyorum.