1. abd'de, black friday, şükran günün'den sonra gelen ilk cuma gününe denir. mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. black friday resmi bir tatil sayılmaz. kanada ve ingiltere'de de black friday günü vardır, ve amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar. son yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin kârları sürekli artmıştır.
    edit:wikipedia'dan alıntı
    belit
  2. önceden de vardı da benim mi dikkatimi çekmiyordu yoksa bu yıl mı peydahlandı bilmiyorum. her mağazanın camında, telefonla ya da e maille gelen mesajlarda, her yerde ama her yerde black friday, çıldırdık, bekleriz teması...

    arkadaşım elin adamı şükran gününde tüm yılın hasadına, tanrının verdiği nimetlere, artık neye istiyorsa ona oturup sağolasın diyor ve hindiyi gömüyor afiyetle. ardından da alışverişini yapıyor olabilir...de senin benim black friday ile ilgimiz alakamız nedir? şükran gününün kızılderili geleneğinden geliyor oluşunu mu sahipleniyorsunuz, sofradaki hindinin fonetiğini mi?

    adamların ceplerindeki dolar 3.40'larda salım salım salınıyor, black oraya bir göndermeyse alkışlarım bak, o ayrı.

    (bkz: back to black - amy winehouse)
    mesut
  3. öncelikle ekşi sözlük te gördüğüm şu yorumu okumanızı rica ediyorum.

    !---- spoiler ----!

    e-ticaret sitelerine ürün tedariği gerçekleştiriyoruz.
    bu günlerde bizden istedikleri. fiyatlarımızı yüksek göstermeleri.

    örneğin; 100 lira'ya ürün satıyoruz. site bu fiyata kendi kar marjını ve farklı vergilerini koyup, 200 lira'ya satıyor.

    herşey gayet normal. black friday günleri gelirken, satış yapan bu büyük site bizden kolpa bir sayfa hazırlayıp ürün fiyatını 100 liradan 200 liraya çıkartmamızı istiyor. ama halbuki 100 liraya alıyor resmi olarak.

    sonra ürün satışını yaparken rakamları güncelleyip 300 lira olacak ürünü yine 200 liraya satıyor. insanlarımız da ''ufff ne indirim ama'' diyerek alış veriş yapıyorlar.

    bu başlığı açmam demek, kendi ayağıma sıkmam demek bir yerde ama olsun. uyanın ve gaza gelmeyin!

    !---- spoiler ----!

    sonralıkla bu durum olmasa bile yapılan indirimler türkiye de %10 civarı, elin amerikasında ise %95 e kadar indirimler var. bir şeyi kopyalayacaksanız tam kopyalayın. televizyonda satılan ifhone gibi oluyor yoksa
  4. türkiye'den 1400 tl'ye satın aldığımız ps4'ü, black friday adı altında 700 tl'ye aldık amazon'dan. dün gittim baktım, ps4 black friday diye 1200 tl'ye inmiş. biz 700 tl'ye almışken üstelik. önümüzdeki seneye bunu satmaya kalksak belki 800'e falan satarız. kâr elde edeceğiz yani. o yüzden bazı ürünleri satın alırken gerçekten harika bir şey oluyor.

    bununla birlikte minimalist yaşam en güzelidir, ihtiyacınız olan şeyler dışında satın aldığınız her şey size zarardır. oyunlara gelmeyin, ama ayık olun.
  5. bu yıl da korkmaz'dan almak istediğim süzgeç indirime girmemiş. sabırlıyımdır seneye denerim şansımı, olmazsa diğer sene. beklerim...
  6. sonunda istedigim oyun konsolunu alabilecegim. elimdeki 4 yillik xbox 360 artik emekliye ayriliyor ve son model xbox one ile oyun dunyasina geri donuyorum.

    iyi ki varsin blackfriday
  7. ne bekliyordunuz orta doğu ülkesi burası. ortalık şark kurnazı firmalarla dolu. örneğin bakın, amerika menşei bir hareket olmasına karşın hiçbir amerikan firmasının türkiye ceo'su indirime yanaşmıyor. çünkü buradaki türk ceo, oradaki firma gelenek ve ahlakını buraya çok görüyor. ha bizim mahallede bir market normalde 20 tl gibi satılan diş macununu bugün 7.5 TL'den satıyordu, takdir ettim. ama öyle 8000 TL'lik gitarı 2000 TL'ye falan almak hayal yine de.
  8. keriz silkelemek için kapitalizmin güzel bir oyunu. durmayın çılgınlar gibi alışveriş yaparak çarkın dişlilerini çevirin.
  9. zaten saçma bir uygulamanın saçma insanları kazıklaması beni pek rahatsız etmiyor.