1. heavy metal'in aşırı uçlardaki bir alt-türü ve alt-kültürü. özellikleri arasında hızlı tempo, çığlık atma şeklinde vokal tarzı, yüksek derecede distort edilmiş gitarlar, normalden farklı şekilde yapılandırılmış şarkılar ve atmosfer üzerine yoğunlaşmış sözler vardır. icra eden sanatçılar genellikle yüzlerini ve vücutlarını boyarlar ve takma ad kullanırlar.

    ortaya çıkışı 1980'li yıllarda birkaç death ve thrash metal grubunun bu tür için prototip oluşturmalarına dayanır. bu gruplar; venom, bathory, mercyful fate, hellhammer ve celtic frost'tur. ikinci dalga erken 1990'larda mayhem, darkthrone, burzum, emperor, immortal gibi norveçli gruplar önderliğinde ortaya çıkmıştır ve günümüzde norveç black metal sahnesi bir ekol olarak sayılır. kişisel favorilerim de bu ekoldendir.

    ''satanist metal'' ile eşanlamlı olarak görülen black metal ana akım kültürden düşmanca tepkiler almıştır. bunun nedeni bu tarz müzik yapanların eylemleri ve ideolojileridir. birçok sanatçı anti-hristiyan ve mizantropik görüşlerini saklamamaktadır ve satanizm ile etnik paganizmi destekleyici açıklamalar yapmaktadırlar. 1990 yılında norveç ekolünden sanatçılar birçok kilise yangını ve cinayet gibi suçlar işlemişlerdir. sataşılacak adamlar değil bunlar.^:swh^ ayrıca küçük bir kesim neo-nazizmi savunur ama bunlar black metal camiasının büyük çoğunluğu tarafından dışlanmıştır. genel olarak black metal, ana akım tarafından ulaşılamaz olmayı amaçlar. sevdiğim özelliklerinden biri de budur.

    daha fazla bilgi almak ve sanatçıları tanımak isteyenler için until the light takes us - Aaron Aites, Audrey Ewell belgeselini izlemelerini tavsiye ederim.

    edit: öcü olarak görülen bu sanat dalını dinleyenlerdenim ve temelindeki azmi, öyle veya böyle inançlılığı, azmi anlayan insanlardanım. uzak durun benden böö!^:swh^ bırakın bu her siyah giyen insanı satanist sanma kafasını. bitti sanıyordum ben bu cahil görüşün. gangsta rap yapanlar ve dinleyenler de gerçekten kriminal eylemlerde bulunan insanlar mı oluyor? bırakınız. ben de 6 yaşımdan beri metal dinliyorum nolmuş.^:swh^ yurtdışında konserlere gittim. geçiniz.

    umut sarıkaya'nın kilise yakan metal grupları karikatürü
    https://tr.instela.com/m/kilise-yakan-metal-grubu--i102858