• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.18)
blue jasmine - woody allen
new york'lu çekici ve göz alıcı bir ev kadını olan jasmine, milyarder kocası hal ile birlikte son derece gözterişli bir yaşam sürmektedir. yatırımcı olarak çalışan hal, son işlerinden birinde battığında, parasını bu denli cömertçe harcaması nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenir ve iflas etmenin eşiğine gelir. jasmine evi terk eder ve bir süreliğine, san francisco'nun taşrasında yaşayan üvey kız kardeşinin yanına gider. tek çıkış yolu burada hayatını tekrar düzene sokup, zenginlik ve lüks içerisinde yaşamaktır. bu süreçte modacı olarak kısa yoldan zengin olmayı ya da varlıklı birileriyle tanışmayı dener ancak içerisinde bulunduğu depresyona alkol ve antidepresan bağımlılığı da eklenince kendisini büyük bir karmaşanın tam ortasında bulur.
son filmi to rome with love'ın ardından tekrar kamera karşısına geçen woody allen'ın yazıp yönettiği filmin başrollerini cate blanchett, alec baldwin ve peter sarsgaard paylaşıyor.


  1. woody allen müthiş bir karakter analiziyle karşımızda. jasmine'in atlattığı travmalar, geçirdiği öfke nöbetleri ve aklî dengesizliğinin ekrana yansıtılışına eminim herkesi hayran bırakmaktadır.
  2. 2013 yapımı, cate blanchett'ın ışık saçtığı, woody allen filmi. filmi izlerken kayıtsız kalmanız muhtemel ancak yıllar sonra yaşadığınız her hangi bir ilişki kriz ortamı ya da içe dönüşlerinizde size flashback yaşatacağını temin ederim.
    knulp
  3. mesut