1. anlamadığım olay. araçları durdurup tek tek kontrol ediyorsun. sonuç olarak araçlar arka arkaya birikiyor ve araçta bomba varsa bombacı düğmeye basmadan nasıl önlenebilir merak ediyorum.
  2. arabaları durdurup arayarak yapılmaz orası kesin. istihbarat denen şey bunun için var. nasıl yöntemler izleyerek bu araçlar tespit edilebilir bilmiyorum. aslında bir kaç fikrim var ama yazmama gerek yok çünkü istihbaratçı değilim. bildiğim, o araçların çok önceden tespit edilmiş olmaları gerektiği. yoksa herkesi durdurup bomba aramak diye bir dünya yok.

    edit dayanamadım yazacağım : öncelikle bu bir zincirdir. zincir bombanın ya da bomba yapılacak malzemenin ülkeye sokulması ve depolanması ile başlar. zincir ne kadar geriden kırılırsa o kadar başarı sağlanır. bomba ya da malzemeleri depolandı ve sen istihbarat olarak bunu kaçırdın. 2. olarak bunu yapabilecek örgütün ülkede konuşlandığı il ya da ilçelerde güvenliği artırırsın. firarilerin ya da kimliği tespit edilmiş teröristlerin listesi kritik yerlerdeki güvenlik güçlerinde olur. basit kimlik kontrolleriyle gbt olayını artırırsın. çalıntı ve kiralık araçları 10 kat titizlikle her gün durmadan incelersin. şüphe çeken araçları plaka ve-veya renk model gibi bilgilerle ilgili yerlere iletirsin. ve bunlar gibi yüzlerce önlem işte. bu önlemleri almaz istihbarat elde edemezsen maalesef bu işin önüne hiç bir şekilde geçemezsin. ama bunların içinde en önemlisi ne biliyor musunuz ? yetişmiş personel. sen başa gelince mit olsun, emniyet olsun kendi yandaşlarınla doldurmak için tecrübeli personeli ya sürer, ya emekli eder ve ilgili kurumları eş, dost, söz dinleyen emir kulları ile doldurursan o iş olmaz. askeriyeyi altından girip üstünden çıkıp mahvedersen o iş yürümez. maalesef ülkenin bugün içinde bulunduğu durum bundan ibaret.
  3. burada yapılıyor, önlem midir evet önlemdir fakat diyelim ki araç bombalı ne olacak abi? arkadaşın dediği gibi orta sıralarda bir yerde adam dokunuyor düğmeye ve bum.. daha da büyük felaketlere yol açabilecek bir kontrol. olması gerekir ama nasıl ilim bilim din adamlarımız buna kafa yormalı bence..
  4. avmlerde yapılan salaklıktır. arabanın altını ve bagajı kontrol ederler. evet arabada sırt çantasının içinde, ya da koltuğun altında, herhangi bir gizli bölmede olamaz zaten. bomba patlatacak olan da arabanın altına ya da bagaja koyacak bombayı çok mantıklı(!) saçma bir prosedürden öteye geçmez.