1. border collie ve poodle^: kaniş^ kırması bir tasarımcı köpeğidir. yerden yüksekliği 38-55cm arası, kilosu 13-27kg arasında olur. kilo ve boyu hangi tür poodle ile kırma yapıldığına göre değişir. örneğin standart poodle kırması minyatür poodle kırmasından daha büyük ve ağır olacaktır. 1,5-2 aylıkken 3kg civarı ise minyatür poodle kırmasıdır ve büyüyünce 10-12kg olacaktır *.

    günlük gezi ihtiyacı en az 1 saat koşmasına izin verecek kadardır. enerjik ve hızlı koşan sadık bir köpektir. tek bir kişiye bağlanır ve onun yanından ayrıldığında strese girer. herkesle iyi geçinir, neşeli ve eğlenceli bir türdür. buna rağmen ev içinde bekçilik yapabilir. alışılmadık ses ve kişilere karşı ürkütücü bir biçimde havlar. oyuna davet etmek veya sizin konuşmanıza cevap vermek için bekçilikte kullandığı sesten daha tiz olan bir ses tonunu kullanır.

    çevik ve oldukça zeki olan bu tür, engelli koşu yarışmalarda iyi bir performans sergiler.

    tüyleri border collie türüne nazaran daha az dökülür ve kokusuz bir kürke sahiptir. yıkadığınızda sadece şampuanı gibi kokar. 1-2 ayda bir yıkanması yeterlidir. daha sık yıkanması derisini tahriş edecektir (sadece duru su ile yıkayıp köpürtülmediği taktirde daha sık yıkanabilir).