1. izmir'in bir ilçesi.
  2. ege üniversitesi tıp fakültesi hastanesinin bulunduğu ilçe.

    izmirin büyük bir çoğunluğunu görmüş birisi olarak en sevdiğim yerlerden birisidir izmirdeki. ege üniversitesinin bir bölümünü içinde bulunduran ilçe öğrenciler için bulunmaz bir nimet. 4 tane sinema, biri üniversite olmak üzere 2 tane tiyatro salonu, 2 tanesi üniversite içinde olmak üzere 5 tane kütüphaneyi içinde bulunduruyor. ayrıca sağladığı sosyal ortam bir çok yere göre muhteşem.(*:aydında eğitim gören birisi olarak söylüyorum).

    derseniz ki ben kültürlenmeye değil eğlenmeye değil size göre de bir şeyler var. büyük parkın içindeki park kulüp, karaoke pub, park biraver gibi bir çok gece kulübü, pub veya restoranlarda sizi rahatlıkla tatmin edecektir. ayrıca içinden geçen metroya binip istediğiniz yere rahatlıkla gidip istediğinizi yapabilirsiniz.

    oraya gidip de izmirin kızları güzel değilmiş diyen veya daha ilk günden gevrek çekirdek darı gibi kelimeleri kullanmaya başlarsanız bilin ki özentiden de olsa izmirli olmaya ilk adımınızı atmış bulunmaktasınız.
  3. "para bornovadan cıkmaz" sozunun ait oldugu guzel ilcemiz. para ile yapabilecegin neredeyse(!) herseyi burada yapabilirsin.