• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
boys don't cry - kimberly peirce
teena brandon kendisini bir erkek olarak hisseden yalnız bir kızdır. bir gün saçını kestirir ve erkek olduğunu ispatlamak için bir bara gider. daha sonra şehirden ayrılarak falls city kasabasına yerleşir ve herkese kendini bir erkek olarak tanıtır. ismini brandon teena olarak değiştirir ve fazla geçmeden kendine lana adlı bir kızarkadaş bulur.


  1. erkekler ağlamaz, 1999 abd yapımı dramatik filmdir. özgün adı boys don't cry dır.

    gerçekte yaşanmış bir olaya dayanan bu bağımsız filmi kimberly peirce yönetmiş, ayrıca senaryosunu da andy bienen'la birlikte yazmışlardır. peirce'ın çektiği ilk uzun metrajlı filmdir. filmin önemli rollerinde hilary swank, chloë sevigny, peter sarsgaard, brendan sexton iii ve alicia goranson oynamışlardır.

    erkek kıyafetleri ile dolaşan travesti teena brandon'ın (filmde hilary swank tarafından canlandırılıyor) 1993 yılında gerçeği farkeden erkek arkadaşları tarafından katledilmesi olayına dayanan filmin ilk gösterimi venedik film festivali'nde yapıldı. "erkekler ağlamaz" 2000 yılında hilary swank'a "en iyi kadın oyuncu" kategorisinde oscar ve altın küre ödüllerini getirdi. ayrıca film çeşitli festival ve yarışmalarda 40 ödül daha kazandı, 27 dalda daha ödüle aday gösterildi.

    filmin adı the cure grubunun aynı adlı şarkısından alınmıştır, şarkının bir cover versiyonu filmde de duyulur. düşük bir bütçe ile bitirilen bu bağımsız dokü-dram hem gişede büyük bir başarı sağladı hem de eleştirmenlerden olumlu notlar aldı.
  2. kolay lokma olmayan, tabiri caizse demir leblebi bir film.