1. asırlardır süregelen, dünya’nın en büyük sorunlarından biri olan burun tıkanıklığının, kişiye etkileri çok büyük.

    özellikle uyurken ve spor yaparken burnun yeterli oksijeni karşılayamamasından dolayı ağızdan nefes almak;
    uyku kalitesizliğinden doğan yorgunluk ve verimsizliğe, farenjit gibi sağlık sorunlarına, en önemlisi;
    burun tıkanıklığının kişi üzerinde yarattığı burun çekme takıntısına neden oluyor. çözümü, malesef ki breathe right. malesef dememin sebebi fiyatının çok uçuk olması.10 tane breathe right fiyatı yaklaşık 15 lira. ayda 50 liraya gelmesi demek, 50 lirayı çöpe atmak demek. bu ücreti vermek istemeyen biri olarak breathe right'ın yapısını inceledim:

    öncelikle rahat nefes almayı sağlayan mekaniği çıkardım. daha sonra mekaniğinin sertliğine bakarak, su şişesi kapağı kullanmaya karar verdim. sonra eczaneden bir adet flaster aldım (ilkyardımda tampon yapılan yara bandı) ve 70 mm keserek masanın üzerine bıraktım. bu işlemlerden sonra;
    pet şişe kapağından 50 mm yatay, 2,5 mm dikey olmak üzere iki adet keserek flaster üzerinde ortalayarak yapıştırdım. sonrasında, ilk kestiğim flaster boyutunda bir adet daha keserek, ilk kestiğim flaster ’in üzerine hizalayarak yapıştırdım ve hazır olan flaster’i üzerinden ve yanlarından keserek breathe right şekli verdim. sonuç kusursuzdu ve breathe right’tan hiçbir farkı yoktu. böylelikle burun bandına fahiş fiyatlar vermekten kurtuldum ve lüks olarak gördüğüm, sadece 10 yaşına kadar sahip olduğum uyku kalitesine yıllar sonra tekrardan erişebildim.

    not: 10-15 liralık flaster, aşağı yukarı 1 yıl idare ediyor. flaster yerine yara bandı, şişe kapağı yerine pringles kapağı, yoğurt kapağı vb. sertlikteki plastikleri kullanabilirsiniz.