• youreads puanı (9.33)


  1. tuna kiremitçi'nin galatasaray lisesi'ndeki grubu kumdan kaleler'in, iki farklı besteyle üç farklı yorumcu tarafından yorumlanmış malum şiirin en güzel halini yakalamayı başardığı şarkısı.

    öğrenci kafasıyla yapıldığına hâlâ inanmak istemiyorum. lise öğrencisi şunu nereden bulur da dinler? haydi dinledi diyelim, hangi karanlık güçler melodisini özgün besteye ekleme gazını verir?
  2. tuna kiremitçi isimli gamzeliden hiç hazzetmezdim, bir öykü, roman karışımı bir şeylerini okumuştum, oldukça basit kaçmıştı, yerden yere vurdum. diğer taraftan diğer gamzeli kadın gazeteci ile de sevgiliydiler sanırım.
    bu not burada dursun.

    kumdan kaleler "bu aşk burada biter" şarkısı ise insanda nefis bir tını bırakıyor, yumuşak bir ses rengi, yormuyor, her şeyiyle harika... ben bu şarkıyı tuna k'nin seslendirdiğini bilmiyorum. bir gün bu şarkıyı söyleyen tuna k. dediler, yok canım dedim tuna k. olsa ben kesin sevmem, bu adam çok çok iyi dedim.

    durum özeti: doğruluğu tartışılan bir durum var. şarkıcı ve müzisyenleri tanıyıp, onları sevip sevmeme hali; sanatları üzerinde fikir yürütmede çok önemli doneler oluşturuyor. ebru gündeş tarzım değildi ama her zaman ses rengiyle beni büyülerken ekranlarda çok sık görüp kendisini tanıdıkça sanatına duyulan saygıyı da yerle bir ediyor. kişiyi tanımak ile sanatına saygı arasında doğrudan bir bağ var. tarkan her zaman özel müstesna bir yerde kalmaya devam ediyor, keza nilüfer de öyle. kendilerini seviyor olmam şarkılarını da ekstra bir keyifle dinlemeye olanak tanıyor. tarkan ve nilüfer mümkünse ekranlarda az yer almaya devam etsinler. tanımamakta ısrar edeyim.

    son durum: güzel şarkıdır, ferhat göçer, burhan çaçan, izzet altınmeşe sevmiyorsanız, bu şarkıyı sevme ihtimaliniz oldukça yüksek. her şarkı bağıra bağıra okunmamalı, sakin şarkılar da güzeldir.