• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
bu dünyadan nazım geçti - vala nureddin
bu dünyadan nazım geçti, nazım'ı en iyi veren ve değerlendiren eser olarak da, onlara en doğru kaynak ve dayanak olacaktır. çünkü vâ-nu, nazım'ı bütün cepheleriyle en iyi tanıyan, en iyi değerlendirebilen insan olarak da ayrı önem taşır. vâ-nu bu kitapta nazım'ın sadece hayat hikayesini değil, onun ruh ve sanat aşamalarını da en doğru olarak canlandırır.

acaba nazım, sadece bir mümin yahut sadece bir sokak ihtilalcisi miydi? elbette ki hayır. bütün suçlamalara, cezalara ve hükümlere rağmen nazım, başından sonuna kadar bu toprağın çocuğu olarak kaldı.

(önsözden)


  1. nazım hikmet'i sağlıklı bir şekilde okumak için kaynak ararken çıktı bu kitap karşıma. nazım'ın yakın arkadaşı vâ-nu, bu 500 sayfalık kitapta nazım'la geçen yıllarını anlatmakla kalmamış, onun fikir/sanat dünyasını, aşklarını ve hareketli yaşamını da gözler önüne sermiş.

    bu toprağın çocuğu nazım'ı ilk elden anlatan güzel bir eser.
  2. nazım hikmet'in şiirini anlamak benim hiç hep biraz "zor" olmuştur. bu kitap şairin en yakınlarından biri tarafından hem nazım'ın hayatına, hem onun ayrılmaz bir parçası olan şiirine hem de dönemin önemli olaylarına iyi bir ışık tutan, bir çırpıda okunan ve nazım'ı daha iyi anlamayı sağlayan bir anahtar gibidir.
    mesut