1. ilk kez bugün denk geldim. insanın yüzüne kapılar çarpması gibi bir etki yaratıyor yeri gelince.

    "çok da tınnn" diyemediğiniz anınıza denk gelebiliyor hatta o yerler, ciddi ciddi oturup içerliyorsunuz bu duruma...

    gerisi genizde kalmış greyfurt acısı.
  2. bir tercihtir.
    freudculuk oynamaya gerek yok.
    tercihlere eleştiride bulunmak yerine saygı göstermek daha ince bir davranış.
  3. "ben sana mesaj yollamaya tenezzül edeceğim, sen almak istemeyeceksin? nesin oğlum kimsin?" demek istediğim youser. aha buradan dedim. edit: eksiler sağdan beyler.
  4. tercih meselesi...
  5. bu youser, iletişimin önemini kavramış olmayabilir. ses, koku, tat, his, görüntü... iletişmek için bunca yolun olmasının bir nedeni olmalı. hani hayati bir şey vardır da onun için birsürü yol ayarlanır ya (öyle olursa böyle, şu olursa bu, olmazsa bu). işte iletişimin ne denli önemli olduğunu anlamamız için, evrendeki her şeyle iletişim kurmamız için birden fazla yol mevcut.
    neden?

    fakat bu youser, iletişemeyecek kadar iyi olmayan durumda da olabilir.
    belki bu youser bir baraj gibi dolmuş, tek damla alırsa yıkılacak durumdadır da yalnızca almadan vermek istiyordur.

    bu yousere mesaj atamıyorsak, başka yoldan rahatsız ederiz haline bürünmemek gereklidir. insanı çözememişken, bozmak nahoştur.
  6. kullanıcı; "mesaj almamak" gibi bir hakkı, bir seçeneği varsa ve bunu kullanmak istemişse, kendisine mesaj atıldığında karşılaşılan uyarı.
    bu tercihin kullanımı herhangi bir koşula bağlı olmadığından kişiyi yargılayabileceğimiz bir durum mevcut değildir.
  7. bazen "artık ayıp böyle yazım hatası mı olur?" dediğim yazımlar görüyorum. düzeltmek için elimi mesaj butonuna atıyorum. fakat o da ne! youser mesaj almak istemiyor. istemediği gibi o hata orada öyle kalıyor. ben de basıyorum eksiyi.
    ya da yazılan entry hakkında kısa bir sorum oluyor, yanıtsız kalıyorum. üzülüyorum sayın youserlar çok içime dokunuyorsunuz böyle yaparak :(

    sohbet muhabbetle vakit kaybetmek istemiyorsanız mesaja cevap vermezsiniz olur biter. bu engellemekten daha ayıp değil. çünkü burası sonuçta bilgi alışverişi yapılan ve yorum beyan edilen bir popüler kültür ağı.

    not: üstte "tercih meselesidir" yazanların mesaj alımları engelli mi diye özellikle baktım, kendimi tutamadım.
  8. kesin sözlükte kıskanç bir sevgilisi vardır.

    en azından ben hakkınızda böyle düşünüyorum sevgili youserlar.
  9. bazen de mesaj almak istesin istersin.
    ama işte, tercih...
  10. youserın yorumda yaptığı hatayı düzeltmek istediğinizde gıcık olmanıza yol açabilecek bir youreads özelliği. "interaktif" kültür ağını sınırlandırdığını düşünüyorum; çünkü sırf bir cümleyi düzeltmek adına entry girmek gereksiz oluyor genellikle.