1. leonardo da vinci mona lisa tablosunu çizmeden önce 140 kere başarısız olmuştu ama buna rağmen hiç vazgeçmemişti.
  2. leonardo da vinci'nin vejetaryen olduğunu öğrendim, üzüldüm. et yemediği için 140 denemesinin başarısız olmasını buna bağlıyorum.
  3. hızlı okuma teknikleri..
  4. kulağa çok hoş gelen "müşkülpesent" kelimesinin "zor beğenen" anlamında kullanıldığını öğrendim.
  5. çin'de eski zamanlarda 7 yaşından itibaren kız çocuklarının ayak kemiklerini kıracak kadar küçük kalıplara sokma geleneğinin gerçek nedenini öğrendim. bu gelenek şimdi yok olmak üzere. yine de yüzyıllarca devam etmiş. tam anlamıyla bir işkence. altında yatan neden ise estetik değil ekonomik. şöyle ki, o zamanların çin ekonomisinde ev işçiliği çok yaygın. özellikle dokumacılık, küçük parça zanaatçılığı aileler ek gelir sağlıyor. peki 7 yaşındaki bir kız çocuğunun koşup oynamak yerine bu işlerde annesine yardım etmesini nasıl sağlarsınız?
  6. ingilizce "be my guest" kalıbının "nasıl istersen" demek olduğunu öğrendim.
    dewe
  7. camtasia studio programını kullanmayı öğrendim. sanırım yakında benden iyi bir video düzenleyicisi olur. bu işi baya sevdim.
  8. tam zamanında yakılan bir sigara, dünyanın bütün güzelliklerinden daha iyi olabiliyor. ben bunu öğrendim bir iki saat önce.
  9. "kanola" isminin kanada-yağ(oil)-düşük asit(low acid) birleşmelerinden meydana geldiğini öğrendim. şöyle ki; düşük asitli kanada yağı diye de bilinen kanola kelimesinin -kan harfleri kanadadan; o harfi oilden; la harfleri ise low acidin baş harflerinden gelmekteymiş.
    dewe
  10. bugün sevdiğimiz insanlara ne kadar hoşumuza giden özellikleri olsa da bu özelliklerini pek dile getirmemek gerektiğini öğrendim. bunu öğreten kişiyi övmemek için kendimi zor tuttum.