1. insan, doğa durumundan bilinci sayesinde sapmaya başlayınca doğanın insanoğluna özgü yarattığı yasasıdır yalnızlık. modern insana bir tür anti tezdir. varoluşsal absürdlüğün kahkahasıdır. doğa, yaratır; toplum yozlaşır. bu yozluğun içinde yalnızlıktan kurtulmaya gereksinimi vardır insanın; instagramda saatlerini harcar, bir spor müsabakasını ötekilerle toplanıp izler, kahvecilere doluşur, alışveriş merkezlerine tıkışır. o uğultuya, o aynı fikirde olmanın verdiği rahatlıkla isterik kahkahalar atan grupların arasında olmayı erdem sayar. içine girdikçe yalnızlaşır; kaçtıkça yalnızlaşır. son orgazmın esrikliği birkaç saniye önce bitmiştir, son içki içilmiştir, yatsı kılınmıştır, maç kazanılmıştır ve edimin sonunda bekleyen yine yalnızlıktır. yalnızlığın ucu kalabalık uyuşturucusuna çıkar, "doğru insan" ütopyaları yazdırır, gerçek aşk denizinde olmayan adayı aratır; ölümü unutmak için katlanır insan buna, anlamlandıramadığı varlığı yetmiyormuş gibi ekonomik düzenin dayatıları gürültü fetişine yol açar. gürültü ve kalabalık varlığının üzerini örtmektir. o örtü kalkacaktır, her aşkta, her zaferde, her mutlulukta o örtü kalkacaktır.

    kimse kaybeden değildir. kimse için doğru insan yoktur. aşk ideasından pay almak eski bir masaldır. varsınızdır hepsi bu. olagelmiş olanın içinde olagelirsiniz. afrika, isveç, türkiye, suriye? atıldığınız yerde ölümden ve yalnızlıktan kaçarsınız. üremek hatasına düşersiniz. o örtü kaldırılacaktır. kerpiç evde de olsanız, izlanda'nın ahşap evlerinde de olsanız sonunuz yalnızlığa çıkacaktır. elleri cinsel organlarında ben de yalnızım, yalnızlığı paylaşalım mı zihniyetine sahip kimselerin yalnızlık alegorilerinin ömrü cinsel gücün ömrü kadardır; yalnızlık hiçbir yere gitmez. tanrı, size şah damarınız kadar yakın. ruhunuz, epifiz beziniz, kalbiniz ve beyniniz arasında bir yerde, toplum kafanızda, ahlak toplumunuzda, tanrı toplumunuzda; yalnızlık hepsinin özünde.

    biz yine de doğru insanı arayalım, doğru dostu, doğru tanrıyı, gerçek bilgiyi zira aramak yalnızlığın ilacıdır, bu ilacın etken maddesi de yine bir doz yalnızlıktır.
  2. herkes çıkar ilişkisi üzerine ilişki kurduğu için artık insanlar ilişki kurmaya korkar oldu. karşısındaki kişinin fiziksel özelliği veya parasal durumuna bakmazsızın ilişki kuran az kişi kaldı. karşısındakinin fikirlerini benimsememek ve sadece kendi fikirleriyle örtüşen kişileri aradıkları için hiç bir zaman doğru kişi bulunmadı.

    bunların sonu gelmez fakat ne kadar ben merkezli yaşasak da biraz karşıdaki kişiyi anlamak ve onun davranışlarına gözü kapamak gerek. hiç bir kimse dört dörtlük değildir.
  3. yaklaşımımız öncelikle tipe göre sevgimiz sonradan karakterine göre olduğu için.
  4. etrafımız bana değer verilsin ben değer vereyim seveyim keske böyle bir ilişkim olsa ayy çiftlere bak ne hoş hiç böyle bir ilişkim olmadı yalnızım yaa keşke hayatımda beni sevecek bir erkek/kadın olsa diyen insanlar ile dolu. belki bunu okurken senden bahsettiğimi düşündün yada cok mutlusun ve sevgi sahibisin. (sevgili kelimesine karsıyım sevgi sahibi daha hoş) herneyse erkek/kadın yalnızlıktan bukadar yakınırken yanına gider ve yalnız oldugunu soylersın ardından yakınlasırsın arkadassındır ama içten içe hoşlanıyorsundur kadın/erkek kişiye açılırsın ve kabul etmez. neden!!!!!! yalnizzsin seni sevecek birini bulmuşsun seninde sevebilecegin birini ama elinin tersi ile itiyorsun neden sayin muşmula ?!?!? sonra yalnizim ben yalnizlik sana mustahak canim kusura bakma. siz beni anladınız youser kardeşlerim. kendinize cici bakın. sizi seven erkek/kadın ları üzmeyin saygı duyun sevgisine...