1. cahillerin anne baba olmaya ehil olamayanlarin iq puanı 75'in (hatta 90'ın) altında olanların evlat sahibi olmasını istemiyorum. nüfus azar azar artsın sadece gerçekten evlat yetiştirmek isteyenler, bunu mental ve maddi açıdan üstlenebilecek kimseler evlat sahibi olsalardı dünyamız cok güzel bir yer olurdu.
    otomobil kullanmak için bile yeterliliğinizi gösteren ehliyet almanız gerekirken herkesin evlenebilmesi herkesin çocuk sahibi olabilmesi cok absürt.
    ergenlik cağına giren herkes aile planlamasi kapsaminda bazı kisitlamalara maruz kalıp, ruhen aklen ebeveynlik olgunluğuna eriştiğinde aile kurmasına izin verilen ütopik düşüncelerim var. boylece gerçekten çocuk yetiştirecek ailelerin tüm masraflari devlet tarafından karşılanabilirdi. ve eğitim dediğimiz o yüce sistem çok düzgün işlerdi.
    fırsat verseler gerçek bir despot olurdum.
  2. cahilleri kısırlaştırmak yerine cehaleti kısırlaştırmanın daha doğru olacağı kesindir zira diğeri insan haklarına aykırı bir tutumdur. bir söz var bilirsiniz eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır diye. işte tam olarak bu. sen eğitimle cehaleti al bırak ondan sonra ne olursa olsun. tabi ülkemizde mevcut eğitim sisteminin cehaleti yüceltmeye doğru evrilmesi durumu da içler acısıdır. cahilden çok kendini eğitimli sanan cahil tehlikelidir.