• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
cake - daniel barnz
claire toplumdan gitgide uzaklaşmış, evinde kendi kendine yaşayan bir kadındır. dış dünyayla kalan yegane bağlantısı evde ona hem yoldaş olan hem de işleriyle ilgilenen silvana'dır. claire sıkıntılarından, kronik ağrılı hastaların oluşturduğu terapi grubuna giderek kısmen uzaklaşmaya çalışır. hayata bağlılığını sorguladığı sırada, terapi grubundaki arkadaşı nina'nın ani intiharı claire'in de yaşamını ve dengesini alt üst eder. birbirlerini çok tanımıyor olmalarına rağmen nina, claire'ın rüyalarına girer. nina'nın ölümünün ardında yatan gerçekleri öğrenmek isteyen claire, kadının kocasını ve küçük oğlunu bulur.


  1. Yüksek bütçeye sahipken bağımsız film edasında bir film çeksek nasıl olurdu acaba filmi. Kötü senaryonun, kötü yönetmenliğin, jennifer aniston’un ‘’jennifer aniston romantik komedisi’ dışına çıkma arzusunun bir araya gelmesiyle meydana gelmiş 2014 daniel barnz filmi. Az karakterli, esrarengiz bir hal yaratmanın dozunu ayarlayamamanın filmi. Zaman kaybı olduğunu söyleyemem ama vasatın üstüne tırıng tırıng zor bela çıktığı da ortada.

    Sanırım filmin beni memnun eden en güzel yanı aniden bir romantik komediye dönüşmek üzereyken ‘bığımsız sinimi yıpalım’ arzusu daha ağır basmış olacak ki o yoldan hızla uzaklaşmış olması, o bataklığa düşmemesi. Gene de olsun diye oldurulmuş tek sahneye sığdırılmış, havada kalan yan karakterlerin hikayelerini de görmemek elde değil.

    trailer