• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.60)
captain america civil war - anthony russo, joe russo
bu filmde iron-man(tony stark) ve captain america(steven rogers)'nın yumruk yumruğa kavgasını izleyeceğiz. civil war'da avengers ekibinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. aynı zamanda chadwick boseman da black panther olarak bu filmde ilk defa beyaz perdeyle buluşacak.


  1. !---- spoiler ----!

    captain america'yı çok sevdiğimden midir bilmiyorum ama karakterin her filmini seviyorum. yalnız serinin diğer iki filmine oranla bu filmde çok daha az captain'ı gördük. daha çok bir avengers filmiydi benim için. çok fazla karakter vardı. tamam yeni karakterler ilgi çekiyor ama bu hikaye captain america odaklı gitmeliydi. iron man'i daha fazla gördük.

    ayrıca başından beri kendimi iron man' e daha yakın buldum. o kadar insan öldü hataları yüzünden ve sokovia accords dedikleri şey 117 ülke tarafından alınmış bir kararlar bütünü. süperkahraman da olsalar yasalara uymak zorundalar hele de bu kurallar 117 ülke tarafından dayatılıyorsa. steve'in bizi kontrol edeceler kaygısını da anladım ama zaten sizin gibi bir ekibi tamamen kontrol etmek imkansız. filmin sonunda gidip arkadaşlarını çok kolay bir şekilde hapisten kurtarması buna örnekti.
    zaten bucky konusu iki filmdir yeter dedirtti. valla uyutmaları güzel oldu. mümkünse bir 100 yıl uyusun.
    ama iron man'in aile dramı güzel işlenmiş. bunu yaparken captain america filmi olduğunu unutmuşlar sanırım. babamın yaptığı shield'ı bırak demeside içimize oturdu tabi. kolay kolay barışmazlar gibime geliyor.
    filmin en güzel yanlarından biri espirilerin azaltılmış ve yerinde kullanılmış oluşu. konusu ciddi olan bir filmde yersiz şakalar görmek kadar insanı iten bir şey yoktur. dengeyi güzel kurmalarına sevindim.

    sokovia accords'a yol açan binayı düşüren wanda'nın team cap'de olması çok saçmaydı açıkçası. o kadar masum insanı öldürdün ilk senin imzalaman lazım orda vision'la flörtleşiyorsun diye çemkirmek istiyorum kendisine. azıcık sorumluluk bile almadı. zaten kostümünü de sevmiyorum. ne varsa natasha'da var. bu kadın işini biliyorken ortalığı wanda'ya bırakmasınlar lütfen.

    spiderman'e gelince; animasyon mu gerçek mi anlayamadığım bir sürü sahnesi vardı. kostüm çok fake durmuş olmamış ama karakter güzeldi. aunt may cidden hottı. ortada bir uncle ben olmamasına sevindim bir zahmet şu adamı 3500. defa öldürmesinler. zaten peter'ın kederli bir havası vardı acaba önceden mi öldü diye düşünmedim değil.

    steve'in bucky'nin ne yaptığını bildiği halde saklaması bana bile çok koydu. iron man ne yapsın. ayıp ettin steve kardeş çok ayıp ettin. yine de seviyoruz seni. ama yakışmadı.


    özetle güzel film izleyin.
    !---- spoiler ----!

    izledikten sonra aklıma gelen ilk şey; acilen bir black widow filmi lazım.
  2. her şey iyi güzel de...
    !---- spoiler ----!

    spiderman ne alaka laağn

    !---- spoiler ----!
  3. !---- spoiler ----!

    ilk 20 dakikası nefes keser cinstendi, sonrasında biraz yavaşladı. yine de keyifle izlediğimiz bi film oldu. spiderman ayrı bi dünya serpmek istemişler eğlenceli de olmuş ama daha aktif bi karakter o freelance çalışması tuhaf geldi.

    yenilmezleri yenmenin yolu birbirlerini yemeleri mantığı da güzel işlenmişti. ben beğendim açıkçası.

    filmde bir yerde şöyle diyor: "i have experience and patience. a man can do anything if he has those"

    tecrübe ve sabır. bunları not edelim.

    !---- spoiler ----!
    abi
  4. !---- spoiler ----!

    isminin captain america değilde the avengers olması gereken film.

    !---- spoiler ----!
  5. !---- spoiler ----!

    8,9/10 verdiğim film. bucky olmasa captain america filmi olmayacak. aksine resmen avengers filmi olacak filmdir. black phanter ve oynayan eleman efsane. rdj ve iron man zırhı gerçekten farklı ve mükemmel. spider-man ise kendi dediği gibi "holy shit". diğerleri de öyle böyle işte. senaryodaki bazı kopukluklar dışında film beklenileni verdi. o kopuklukları da filmin süre kısıtlamasına verelim.

    !---- spoiler ----!

    marvel cinematic universe in 3. phase başlangıç filmidir. severek takip ediyoruz marvel ve diğer çizgi roman uyarlamalarını.
  6. okul gezisi gibi salonda film izlemeye katiyen karşıyım ve sol arka çaprazımda çiftli koltuklarda oturan sn. kapalı hatun ve yanındaki beyfendi sözüm size; susmak bilmeyecektiniz madem neden sinemaya geldiniz? fısır fısır beynimi yediniz mal beyanı kılıklılar! bir de sahne bitti, ilk isimler yazdı ve defolup gittiniz ya nasıl mal beyanları olduğunuzu o dakika bir daha anladım!

    hatta okul gezisi çocuklarından, gelecekte sağlam geek potansiyeli gördüğüm üç genç dimağdan birinin "abi baksana herkes çıktı gitti koca salonda kaç kişi kaldık? niye? çünkü gidenler marvel filmlerini bilmiyorlar." demesi gözlerimi yaşarttı... zira 6 kişi filan vardık salonda...

    spiderman muhteşem bir seçim olmuş zaten 3 saat onu bekledim... spiderman'ın `sense of humor` durumu çok iyiydi, tam da görmek istediğim gibi yani...

    bir de "iç savaş" diyemiyorsunuz diye "kahramanlar savaşı" şeklinde çeviri yapmanız da malca olmuş sn. filmlere türkçe isim bulan zatlar...

    spoiler
    ant-man'i görmek çok hoşuma gitti, hep görmek isterim kendisini...
    spoiler

    wanda mıdır scarlett witch midir nedir o hatundan hiç hazetmedim, neden bilmiyorum...
    scarlett johanson bile o kadar itici değildi...

    bir de hulk, thor, loki bekledim son sahnelerde filan... çıkmadı...

    benim puanım spiderman'in güzel hatrı için 7/10 şeklindedir, arz ederim...

    ve son not: allah aşkına biri söyler mi marissa tomei'den may hala olur mu? oluyorsa bırakıyorum bu işi...
  7. !---- spoiler ----!

    anlamadığım konu önceki filmlerde iron man'ın 100 tane kostümü ve bir o kadar da sürücüsüz robotu vardı, onlara ne oldu?
    bir de iron man füze atabiliyor. aynı anda niye farklı yönlerden 3-4 tane falan atmıyor. illa bir tane atıp america'nın kalkanına mı gelecek?
    bence bu tarz küçük sorunlar dışında güzel bir filmdi. tavsiye edilir.

    !---- spoiler ----!
  8. aksiyon olarak doyuma ulaştırdı diyebilirim, bazı yerlerini sevmedim pek saçma buldum. sadece ben miyim odaklanma sorunu yaşayan bilmiyorum ama karakterler arasında ki sahnelerde ben hep odaklanma sorunu yaşadım çünkü fazla kalabalık kadro vardı hangisine odaklanacağımı bilemedim. çinliler korsanın dibine vurmuş bu filmde bu sefer sinemayı boşaltıp kaliteli bir çekim değil de sinemalara verilen kopyadan direk kayıt yapmışlar ve kaliteli bir sürüm ortaya çıkmış olup torrentçileri sevindirmiştir.
  9. şimdi filimi biliyoruz efsane gorsel vs.. actim 25dk izledim ve bana hitap etmediğini anladım artık. arkadaşlar eğer sadece ben 2 saat güçlü bir görsellik ve masalımsı kahramanlıklar izleyeceğim derseniz buyurun izleyin. ama içimde hep bu tur filmlere verilen değeri -aşırı- olan değeri büyük bir nefret ile besliyorum. yanı sevmiyorsan izleme diyorsunuz da olay o kadar küçük bir perspektiften göze alınmamalıdır.
  10. ekşi sözlük hiçbir şeyi beğenmeme timi buradaymış meğerse. imdb puanı olması gerekenden yüksek tamam ama buradaki gibi 5 lerde sürünecek bir film değildi.
    öncelikle film senaryo olarak güzel kurgulanmıştı diyebilirim. ilk aksiyon sahnesinden sonraki kısım sıkıcı geçti doğru ama durmadan koşuşturup tamamıyla doldurmamışlar filmi ki zaten ilerleyen sahneler fazlasıyla yetti. olaya yeni dahil olan karakterleri fazla ayrıntı vermeden basit şekilde işlemişler. basit şekilde işlemişler desem de hikayedeki rolleri, bağlantıları oldukça iyi düzeydeydi bence.
    filmden önce heyecanla beklediğim black panther'i chadwick boseman hakkıyla oynamış. bunun yanında, kostümü beklediğimden çok daha güzeldi. spiderman fazla konuşkan olmuş sanki. çizgi romanlardan hatırlayacağımız gibi geveze vs belkide bana böyle geldi. kendisini yeni gelecek olan spiderman homecoming'le daha iyi yorumlarız sanırım. öte yandan havaalanı sahnesi oldukça hoşuma gitti. karanlık bir atmosfer olmadan, her şeyi rahatça görebileceğimiz bir ortam oluşmuş. ben beğendim.
    film hakkındaki eleştirilerim genelde yapıcı ancak filmin son kısmının bağlanması oldukça kötüydü bence. buradan sonrası spoiler içerebilir.
    !---- spoiler ----!

    kaptanın iron-man karşısında bu kadar dayanıklı olmasına bir anlam veremiyorum. 3 solo film ve 2 takım filmi boyunca yenilmeyen, çok güçlü imajı verdikleri karakterin bir demir kalkan ile mağlup olması çok basit kaçtı. sonrasında da kalkanı olmayan bir kaptan(!) tek başına okyanusun ortasındaki hapishaneye gidip ekibini kurtarıyor ve onların aile olduğu söyleyen bir mektup yolluyor. herkesi iron-man düşmanı yaptıktan sonra ve yaşanan olaylardan sonra bu mektup çok havada kalmış, bu kadar basit olmamalıydı. (bu arada #teamstark)

    !---- spoiler ----!

    çizgi roman hayranları hikayenin değişmesinden memnun değil ancak mcu nun yeni bir çizgi roman evreni gibi algılanması gerektiğini düşünüyorum. sonuç olarak aynı şartlar, olanaklar farklı evrenlerde mümkün olmayabiliyor. genel itibariyle ben beğendim filmi. ancak bu tarzı sevmeyip izlemek isteyenlere tavsiye etmiyorum.