• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.67)
cashback - sean ellis
hep bir ressam olmayı isteyen ben willis, acı veren bir ayrılığın sonrasında uykusuzluk çekmeye başlar. aklını başka şeylerle meşgul etmek ve boş zamanını değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. sekiz saatlik sıkıcı mesai ile baş etmek için, iş arkadaşlarının her biri “zaman takası” adlı sanatta kendilerini geliştirmiştir. bu markette en büyük düşman insanın saatidir ve ona ne kadar çok bakılırsa zaman o kadar yavaş akar. saatlerin çabuk geçmesini sağlamak için ben'in izlediği yol, zamanı durdurmaktır. bu yolla çevresindeki birçok güzelliğin farkına varan ben'in ilgisini, özellikle kasiyer sharon çekecektir. aşk, kalp kırıklığı, kadın-erkek ilişkileri ve zaman üzerine eğlenceli ve genç bir komedi


  1. birçok festivalde ödül ve olumlu yorum alan kısa filmin gazıyla ilk uzun metrajlı işine girişen yönetmen, biraz bu başarının üzerine yatmaya çalışmış gibi gözüküyor. 102 dakikalık filme dair birçok önemli sahne ve anlatım 18 dakikalık kısa filmde de mevcut. geriye kalan 84 dakikalık ekleme anlatıma artı bir katkı sunmuyor.

    2004 çıkışlı kısa film, zaman aralığı^:time lapse^ kavramıyla oynayarak sunduğu boşluklar ile derinliğinden bağımsız gerçeklik / düş sorgusunu beraberinde getirmeyi başarıyordu. ancak uzun metraj heyecanına kapılan yönetmen, boşlukları doldurmaya çalışırken elleriyle inşa ettiği kumdan kaleyi yıkan dalgada boğulmuş.
  2. kısa versiyonunu degil de uzun versiyonunu izleyip genel olarak zevk aldığım bir film oldu. başroldeki ben isimli arkadaşımızın sevgilisinden ayrıldıktan sonra yaşadığı süreci anlatmaktadır. özellikle bu tarz konularda insanların kalabalıktan uzaklaştığında, tek başına kaldığında nasıl bir duygusal boşluğa düşebildiğini incelemek adına bir fırsat olmuştur benim için. fakat tüm bunların yanı sıra bir yaş sınırı olmasını gerektiren sahneler de içermektedir. ne zaman bu filmi bir arkadaşıma öneresim gelse bu sahneler aklıma gelir zira. yalnız başınıza ya da bir hemcinsinizle izlemeniz tavsiyemdir.