• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
celda 211 - daniel monzon
2009 yılına ait olan filmin neredeyse tamamı bir hapishanede geçiyor ve olaylara hem bir mahkumun hem de bir gardiyanın bakış açısıyla yaklaşılıyor. heyecan dolu bir 118 dakika sunan film, kadrosunda luis tosar (malamadre), alberto ammann (juan oliver) gibi isimleri bulundururken, ispanya ve avrupa çapında aldığı çok sayıda ödülü ve adaylığı mevcut.


  1. son zamanlarda izlediğim kaliteli filmlerden biri. yeni işe başlayacak olan gardiyan juan oliver hapishaneyi gezi esnasında kaza eseri bayılıyor ve revir dolu olduğu için 211 numaralı odaya yerleştiriliyor. juan gözünü açtığında ise kendisini hapishane isyanının ortasında buluyor.

    uzun zamandır bir filmi bu kadar diken üzerinde, bu kadar adrenalin yüklü izlememiştim. filmin bir etkileyici kısmı da beni önce mahkumlara gardiyan lensiyle baktırmış, sonra da isyan ettirip malamadre'yi takip etme isteği uyandırmıştır.

    !---- spoiler ----!

    bu adamlar o ya da bu sebepten ötürü hapishanedeler. bu onlara karşı önyargıyla yaklaşıma sebep olabilir. bu yüzden isyanı ve talepleri gereksiz bulup, "bir suç işledin, çekeceksin cezanı" diye bir yaklaşım oluşabilir. ancak utrillo'nun boğazının kesildiği sahnede juan'a hak vermeyen ya da o nefreti içinde hissetmeyen sanıyorum ki az sayıda kişi olacaktır. malamadre de bir yerde diyordu: "hayat bazen birden boka sarabilir." diye.

    !---- spoiler ----!

    neticede 8.5/10.
  2. oyunculuklar ve kurgu muhteşem olmasa da baştan sona sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film 7/10
  3. luis tosar denen yetenekle tanismami saglayan guzel bir film. luis tosar'in diger filmlerini de oneririm kesinlikle,adamin girmedigi rol yok. ve hakkini veriyor.
    pan