1. olağan dışı sese sahip olmasına rağmen ya doğru sesleri bir araya getiremiyor ya da yeteneği ondan daha güçlü. iyi bir enstrüman olabilir ama iyi bir ses sanatçısı olduğunu söylemeyeceğim.
  2. bu güne kadar müzikten anlayan hiç kimsenin hakkında olumlu yorum yaptığına tanık olmadığım sanatçı. hatta bildiğin kötü vokalist deniyor. müzik kulağı ile ilgili problemleri olduğu için hiçbir konservatuvara alınmamış. bu eleştiriler teknik düzeydedir. nihayetinde müziğin de bir çeşit bilimi var.

    tarzı ile iyi bir satış çalışması neticesinde başarı elde etmiştir. arada dinlerdim ama bir süre sonra yapmacık gelmeye başladı. epeydir dinlemiyorum.
  3. "sen yoksun ya böyle
    ıssız ankara
    sensiz ankara"
    !---- spoiler ----!

    öf öf,seçkiler2

    !---- spoiler ----!
  4. geniş ses aralığı ile dikkatleri üzerine çekebilen ;lakin şarkılarında verdiği atmosfer ile bende pekte olumlu bir etki bırakmayan sanatçıdır.mamafih şarkılarında enstrümanların yeterince kullanılmaması ya da arka planda kalması, uzun lafın kısası aranjmanının pekte iyi olmaması geniş kitlelere yayılması adına toz bulutu olmuştur.(bence tabii)
  5. sahnesini bir kere izleme fırsatım oldu saatlerce söylese bitse de gitsem demezdim çok başarılıydı zaten sesi inanılmaz ve çok nazik bir adamdı.
  6. hakkındaki olumsuz yorumlara sadece bütün şarkılarının birbirine benzemesi konusunda katıldığım , dinlerken son derece zevk aldığım , söylenen gibi ses aralığının çok geniş olduğu ve mutluyken dinlediğinizde modunuzu birden bire tam tersine döndürebilme gücü olan sanatçı. çok başarılı buluyorum. daha iyisini hak ediyor.
  7. sesi -kendi ölçümlerine göre- 5 oktav olan edirneli sanatçı. "adrian" soyadı, edirne' nin eski ismi "adrianopolis"ten gelmektedir. fazıl say kendisini müzik dünyasına kazandıran kişidir.

    şarkılarının sözleri ve müzikleri kendisine aittir. çıkardığı albümlerin prodüktörlüğünü yine kendisi üstlenmektedir.

    şarkıları masalsıdır. sırasıyla dinlendiğinde öyküleyici bir anlatıma sahip olduğu anlaşılır. zaten kendisi de " sesten çok söze önem verdiğini" söylemektedir.

    sözlerinin anlamlı, sesinin olağanüstü olduğunu düşünüyorum.

    Çok beğendiğim şarkılarından birkaçı:

    https://m.youtube.com/watch?v=5D2mvPCcWD8
    https://m.youtube.com/watch?v=CBxOAFrsyxA
    https://m.youtube.com/watch?v=SU_s8Z8xJyY
    https://m.youtube.com/watch?v=Pb3_cXlpp9s
  8. insanların sevdiği, benim ilk duyduğumdan beri bir türlü dinlemeyi denediğim halde dinleyemediğim sanatçı. sesi de kendisi de çok itici geliyor bana gerçekten. ve ayrıca bilmem kaç oktavlık sesi olduğunun da yalan olduğu söyleniyor.

    benim için dinlenilebilecek bir sanatçı değildir.
  9. bugüne kadar kimse yazmamış o halde görev bana düşüyor sanırım. cem adrian hem bilim literatürüne hem de bana göre normal insanlarda olmayan, olma ihtimali çok düşük olan fiziksel özelliklere sahip;
    - normal bir insanın ses tellerinden 3 kat daha uzun ses tellerine
    - 5 oktavlık gırtlağa sahip vb gibi insanüstü özelliklerin sahibi. söylediği parçalarla, yazdığı bestelerle kendi alanında devrim yapan bu sanatçımızı fazıl say keşfetmiş. cem adrian parti kursa aday olsa oy veririm, öyle bir saygım ve sonsuz sevgim var. ki bu yaşına dek sandığa hiç gitmeyen birisi olarak söylüyorum bunları.

    edit: düzeltme.
    sekiz
  10. söylediği şarkılardan bazılarını severek dinlerim. sosyal medyadaki tavrını özellikle çok takdir ederim. gerçek bir sanatçı kişiliğine sahip. fakat kendisini sevenleri sevmem. sırf fazıl say keşfetti diye hakkında söylenen her şeye inanılmaması gerekiyor.

    ses teli uzunluğu hakkında bir bilgim yok ama 7 oktav ne oha lan oha 7 oktav diyorsunuz. kaldı ki bu bir çok mecrada (özellikle ekşi sözlükte) profesyonel anlamda reddedildi. hâlâ böyle şehir efsanelerinin yayılıyor olmasında kendisini takip eden kitlenin etkisi çok büyüktür.

    yazdığı şarkı sözlerinin devrim yapan bir tarafı da yoktur ayrıca. kendi kitlesine hitap eden sözleri tekrar tekrar yazıyor. zaten o kitle nasıl insanlardan oluşuyor az çok tahmin edebilirsiniz.