1. şahan'ın, şafak sezer'in komedyen-oyuncu olduğu ülkeye fazla gelen adamdır. filmleri, oyunculuğu berbat denilen adam için russell crowe gibi sinemadan anlamayan, oscar'ın o'sunu bilmeyen oyuncu-yönetmen, şunları söylüyor:

    https://www.youtube.com/watch?v=HIlEzp49JLY
  2. herkes yazmış ama bende yazayım esprileri sahnesi iyi hoşta aynı şeyleri filmleri için de söyleyebilsek keşke...
  3. buna gülmeyenlerin çoğu şahan gökbahar'a yarılan tiplerdir. geçiniz.
  4. olmayan bir kavramı gerçekleştirdi. sosyal medya'nın olmadığı bir zaman diliminde, tv yardımı da almadan kulaktan kulağa yayılarak bir yerlere gelip takipçi elde edebileceğinin bi yerde fenomen olunabileceğinin canlı somut kanıtıdır kendisi. filmlerini beğendiğim söylenemez ancak yaptığı işlere ve çıkış noktasına saygı duyuyorum.
  5. bu adam yolun başındaki birçok komedyene, sovmene el uzatmıştı ama genelde el verdiği kişiler parayı bulunca ilk iş cem yilmaz'a catti.

    ayrıca en baba programlara falan katıldığı da yoktur. bu adam kelime oyunu'na katıldı, burcu bakdur muydu neydi onun youtube kanalında bir videosuna eşlik etti falan... yaptığı işler dusunulunce piyasadaki pek çok unluden çok daha mutevazidir.

    ayrıca kendisi para meraklısı bir adam da değil diye dusunuyorum. kendisi de şunu söylüyordu " hiçbir zaman para kazanayim, zengin olayım diye bir iş yapmadım. he yaptığım iş para etmiştir o ayrı..."

    bir program vardı ismini unuttum, her hafta bir ünlüyü tanıtıp tüm hayatını anlatıyorlardı. orada cem yılmaz in evini ailesini, çocukluk fotolarini falan gosterip tanıttılar. mesela adam 8-10 yaşında turk sanat müziği söyleyip kaydetmiş. az buz da olsa bir suru enstrümanla uğraşmış ki neyle peşrev bile üfledi. adamın sanat ilgisi, kabiliyeti çocukluktan yani.

    ayrıca son derece samimi buluyorum. filmlerini başta kendi eğlenmek için cekiyor bu belli. zaten film kadrosuna bakın hemen her filmde ozan güven, özkan uğur, mazhar alanson, zafer algoz gibi yakın arkadaşları var. he adam filme reklam alıyor diye adamı suçlamak abes. yaptığı iş para ediyorsa, sponsor buluyorsa suç mu?

    kendisine ait olan filmleri daha çok beğensem de oyunculuğunun tavan yaptığı filmler sadece oyuncu olarak yer aldıkları oluyor. mesela av mevsimi'nde agresif laz polis rolü harikaydı. iftarlık gazoz 'da da gazozcu rolü, ege şivesi çok güzeldi.

    bu adam komedyenden daha öte. turkiye'ye birkaç gömlek büyük. inanmayan yahşi bati'yi acsin, yaptığı gondermelere, oyuncu seçimine, kullandığı dile, prodüksiyona baksın.

    sadece komedyenden ibaret olmayan, sanatçı kişi.
  6. "money is money ulan money is money" demişti bir bakkal abimiz hehe. ben de cem yılmaz'a cem yılmaz derim ama onu tanımlayacak tek kelimem var: girişimci. sanatsal alanlarda, medyada yani sanayi dışı göz önünde olan insanlar arasında bir acun'u iki cem yılmaz'ı girişimci olarak adlandırırım.

    adam işini iyi yapıyor mu? yapıyor. ama benim bir espriden beklediğim olay doğallık. çıksın ezbere değil de doğaçlama güldürsün insanları. eğer ki bunu yapabiliyorsa o kişiye ben sanatçı derim. yoksa o benim gözümde tüccardan öteye gidemez. ben pek sevmem türk komedi filmlerini. hele o recep ivedik zırvasının gişe rekoru kırması tamamen soğuttu diyebilirim. o yüzden cem yılmaz filmlerine yorum yapmıyorum. iyi bi sinema izleyicisi youser'dan detaylı bir yorum beklerim cem yılmaz filmleri hakkında.

    girişimci, iş adamı, patron, yönetici, tüccar, konuşmacı olarak türkiye'de ilk yüzdedir bu adam onun dışında sanatçı olarak adlandırmak istemem. çünkü neşet ertaş gelir aklıma, kemal sunal, tarık akan. üzülürüm. sonra demet akalın gelir. sevinirim. hayat işte neler var neler ehe.
  7. az once tv8de tesadufen denk geldiğim esprilerine 5 dk dayanamadıgım sozde komedyen .
    hep merak etmişimdir bende mi anormallik var bu insanın ne demesine gülüyosunuz bu kadar ?
    gene baktım , hindistandaki dinlerle dalga geciyo espri konusuna bak. biraz saygı ya , olmuyo mu acaba yok yani anladım kahkaha bir ihtiyaçtır ve insan bunu kuru ekmekle saglamaya calısıyor,ülke olarak komediye açiz
    ya bel altı , ya argo , ya insan asagılayıcı ...
  8. tv8de yayinlanan gosterisinde allah belani versin derkenki bela kelimesi sansurlenen komedyen. tvlerin bazi sansurleri gercekten akil almiyor.
  9. bir gösterisinde aşağıdaki cümleleri kurmuştu.

    "mecliste tartışılmış bir dönem mizah dergisi gerekli mi diye, biri de demiş ki "yok gerek yok biz yaparız mecliste." ve o karar hala yürürlüktedir."

    kendisi özellikle "izahı olmayan şeylerin mizahı olur" konusunda çok başarılı bulduğum bir komedyendir.

    edit: o gösterisini ancak bulabildim, buyurun izleyin.