1. kaptan. kayabalığı avcısı, kadıköy karabatağı.
    kesmeşeker grubunun kurucusu ve değişmeyen tek üyesi. son derece üretken, şarkılarında orhan veliye, behçet necatigile, turgut uyara, barış mançoya ve daha birçok sanatçıya selam çakar. daha bir can olur.
    sözleri kendine özgü, müziği kendine özgü. konuşur gibi, mırıldanır gibi...

    kesmeşeker albümleri:
    dipten ve derinden (1991)
    aşk ve para (1993)
    tut beni düşmeden (1995)
    insülin (1998)
    içinde içindekiler vardır (1999)
    kum (2004)
    doğdum ben memlekette(2011)

    solo albümleri:
    izin vermedi yalnızlık (2000)
    yoldan çıkmış şarkılar (2013)

    kitapları:
    andıran otu (2004)
    özgür olduğunda marmara
    * şarkı sözlerinin arkasındaki hikayeyi yine kendine özgü tarzıyla anlatıyor. doğrudan bir hikaye değil. inceden inceye..

    şarkılarından seçmelerim:
    (bkz: her şey sermaye için sevgilim)
    (bkz: özgür olduğunda marmara)
    (bkz: ders bitti)
    (bkz: tezatlar kitabı)

    bonus: (bkz: metin kurt yalnızlığı)
  2. benim için çok değerli olan kent ozanı. kendisiyle ilgili şöyle bir anım var. üniversite yıllarımda okulda bir festival düzenlemiştik, kesmeşeker, mabel matiz ve ismini vermek istemediğim bir sanatçı bozuntusu konser verecekti. bozuntu olan sanatçı, acayip kulis istekleri (kulise bir kız gönderin de içkimi doldursun! bunlardan bir tanesiydi mesela) ile hepimizi bezdirirken, kesmeşeker ekibi taksiye enstrümanlarını koymuş bir şekilde geldi. cenk taner'in yanında eşi ve çocukları da vardı. grubu karşılayarak kendileri için dinlenebilecekleri bir yer ayarladığımızı söyledim. cenk taner ''biz çok seviyoruz ya üniversite ortamını, yeri boşver hava güzel biz burada çimlere yayılırız'' deyip, çimlerde oturdular, soundcheck'e kadar sevenleriyle muhabbet ettiler. o kadar mütevazi insanlardı ki o günden sonra hep takip ettim, dinledim. belki bir gün buraları okur, iyi varsın kaptan.