• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.83)
Yazar stephen king
cep - stephen king
ekim ayının sıradan bir günüydü. borsa 10.140 seviyesinde, uçaklarsa normal seferlerine devam ediyorlardı. boston'da boylston caddesinde sevinçten adeta uçarcasına yürüyen clayton riddell içince hayat çok daha mutlu ve umut vericiydi. iyi bir çizgi roman anlaşması yapmış, geleceğin umutla dolu kapıları artık önünde açılmaya başlamıştı.
ancak, her şey bir andan olup bitti. tahribatın nedeni, herkesin cep telefonlarından yayılan ve sonradan frekans adıyla anılacak olan fenomendi. clay ve bu faciadan canını kurtaran birkaç kişi, kendilerini medeniyetin zifir karanlık çağında, etraflarını saran kaos ve inanılmaz bir katliamın içinde bulurlar. frekans yüzünden insanlar akıldan yoksun bir sürüye dönüşürler. ve onlar için evrim başlar...


  1. insanların cep telefonlarındaki bir frekans yoluyla bir çeşit zombiye dönüştüğü stephen king romanı. yazar stephen king olunca zombiler de bir değişik oluyor. zombilerin ortaya çıkışı, hayatta kalmaya çalıştıkları zamanki kaos çok güzel anlatılmış. kitap ilerledikçe de gerilim romanı değil de macera tarzı bir romana dönüyor ve gerçekten sonunda ne olacak diye merak ettiriyor.
    romanı okurken içinde bahsedilen şarkıları da bir yandan açarsanız atmosfere daha bir kapılıyorsunuz. kesinlikle tavsiye ederim.
  2. bu kitapta günümüzün popüler zombi dizisi olan walking dead icin ne kadar makyaj bütçesi ayrılıyor ise stephen king kendine has betimlemeleri ile o etrafa dağılan et parçalarını, kopan uzuvları, onca kanı cok daha gercekçi bir şekilde okuyucuya aktararak kendi yeteneğinin bütçesini sonuna kadar kullanmıştır.
  3. filmi geliyor, Türkçe ismi "frekans" olacak; tam gaz aksiyon sıfır derinlik olmamasını diliyorum, kitabı iyiydi; izlemekle izlememek arasındayım. fragmanı için tıktık
    mesut