1. bu özelliğe sahip kişi genelde, cevresindeki insanlar için sinirbozucu olarak nitelendirilir, aranır çalar çalar açan olmaz, hatta bir adım ilerisi titreşimi de kapatanları vardır. bu mod için bir çok sebep vardır, aldatıyordur sessini kısar, annesi babasından çekiniyordur kısar, toplum içinde çalmasından hoşlanmaz kısar vesaire. ama bir de şöyle bir neden vardır ki, onu biraz analiz etmek gerekir. o sebep de yalnızlıktır.

    cep telefonuyla yalnızlığın bir çok örneklendirmesi yapılmıştır, bankadan gelen mesajlara heyecanlanmalar, telefonun şarjının akşam yatarken hiç bitmediğini görmek, hatta titreşimden erekte olanlar görülmüştür (o ayrı bir şey). ama bazı kişide şöyle bir yalnızlık işlemiştir ki, o arada çaldığı telefon sesinin sebep olduğu hayallerinin, kırıklıklarını artık kaldıramaz olmuştur. en iyisi mi sesi ortadan kaldırmaktır. kaldı ki zaten telefon sadece rutin aramalar için çalmaktadır, anne araması gibi, onun da dakika saatini bilir. aslında bu da kendi bencilliğindendir, ola ki bir acil durumda ulaşılamayacaktır ama o bunun da farkındadır ama göze almaktadır çünkü yalnızdır.

    (bkz: cep telefonunu ankesörlü telefon olarak kullanmak)
  2. bir diğer nedeni de telefonu elinden düşürmemesi olabilir, uyurken yanındadır, sokaktayken elindedir, kafedeyken masadadır. sesi açmasına gerek yoktur.
  3. evlenmeden önce yıllar boyunca kullandığından alışkanlık haline getirmiş ve halen sessiz kullanmaya devam eden insandır.
  4. benimde dahil olduğum gizli bir tarikattır.
  5. aldığım tüm tehditlere rağmen yılmadan genel tercihe almayan biri olarak bende bunu yapan bir insanım. telefon kullanmayı sevmiyorum. ayrıca mecbur muyum aradığınızda hemen ulaşabileceğiniz kişi olmaya. kimsiniz amk. bazen telefon elimdeyken bilinmeyen numara aradığında, telefonu açarken de öyle cevap veriyorum: "kimsiniz amk" diye. tarihe not düşülsün.
  6. o kişi belki umursamazdir veya umursamamaya çalışmaktadir, gece uyurken telefonunu uçak moduna alır, niye uçak moduna aliyorsun diye soranlara yerim belli, yurdum belli çok acil olursa gelir uyandırırsın der, yabancı numaraların hiçbirini açmaz. her zaman telefon sessizdeydi diyebilir ve doğruyu söyler.
  7. eğer ikide bir mesaj çeken arayan ergen ruhlu sevgiliniz varsa yapmanız gerekendir. düşünün dkda bir mesaj geliyorsa etrafındakiler her mesaj geldiginde sessize al su amk telefonu der gibi sana bakacağina düşünceli olup sessize al daha iyi. ha bide kizla görüşürken ne olur ne olmaz telefon kesinlikle sessizde ve cepte olmalı öyle ortalığa atılmamalı .
  8. uzun bir zamandan sonra normal modda telefon çaldığında kendine ait olmadığını zannetmektir
  9. sürekli sessiz de kullanan biri olarak hayatımı ele geçirmesini istemediğim için eve gelince bir köşeye atar telefonsuz yaşarım. bunu yaşarken de genelde sessize alırım ki bölünmesin yaptığım iş aktivite çünkü keyif almak lazım.hatta bazen gelen mesajları okuyup görmemezlik yaptığımı düşünen insanların olmasını sağlamıştır çevremde ama farkında değillerdir ki benim sorunum onlarla alakalı değil telefonun hayatımı öpmesiyle alakalıdır.