1. üçgen seklinde, kirmizi tuğla doseli, bir köşesinde sus havuzu ile çevrili küçük bir platformda çocuklarla el ele yürür gibi bir atatürk heykeli olan meydandır. buca'da ve genel olarak izmir'deki bir çok heykelden biridir ama çoğundan daha çok severim bu heykeli ben.
    yalniz bu heykelin bir özelliği daha vardır.bir gün atatürk beş çocukla el ele yürür , bir gün bakarsiniz çocukların ikisi balik avlamaya gitmiş.bir gün de bakarsiniz ki atatürk yapayalnız ama ellerinde çocuk elleri ( evet ellerinde kopuk birer çocuk eli) vardır.siz de benim gibi cildirip sağa sola sormayin diye anlatıyorum çünkü cevabi kimse bilmiyor.her gün önünden gecen yüzlerce insan sorunuza karsilik size deli muamelesi yapabiliyor.
    ben bu gizemi arastirip cozdum, atatürk heykelinde masraftan kacinmayan belediye çocuk heykellerinde tasarrufa gitmiş ve ataturku bronz cakmasi agir bir malzemeden imal ettirirken çocukları vitrin mankenleri gibi pleksiglas malzemeden imal ettirmişler. orada sarhoş olup sebepsiz yere sagi solu tekmeleyenler arada bir bu çocuk heykellerini kirip deviriyor, belediye de tamir edip tekrar yerine monte ediyormuş.
    hatta bir gün bu heykellerden biri sus havuzuna atilmis.havuzda ceset var sanılarak polis cagirilmis.
    kim merak eder de bu basligi okur bilmiyorum ama iste bu kimsenin farkında olmadigi gizem de sayemizde çözüldü.artik rahat uyuyabilirsiniz.
  2. 28 şubat döneminde bir hayli ünlenen bucalı emekli orgeneral çevik bir'in ismini almış olan meydandır.