1. öncelikle menşei bolu'ya ait olmakla birlikte daha sonralarda başka yörelerce de yapılmaya başlanmış fakat gel gelelim lezzetini bolu haricinde pek bulamayacağınızın teminatını vermek isterim. reklam gibi oldu ama neyse.

    efendim öncelikle erişte hamurlarının uzun ve ince kesilmesi ardından kesilen eriştelerin uzunca bir süre(tam olarak bilemiyorum belki 1 ay belki daha fazla) bekletilmesi gerekir. bu yüzden bolu'ya yolunuz düşerse erişte yapan yerliden satın almalısınız. daha sonra kuruyan eriştelerin yapılma aşamaları aynı makarna gibidir. fakat burada önemli kısım makarnadaki kadar fazla su katılmaması gerek hamur olduğu için. bu sayede yumuşak ve cıvık bir kıvam oluşmamasını sağlayacaktır.

    yaklaşık 2 su bardağı eriştenin haşlama işlemi bittikten sonra arzuya göre cevizlerle birlikte keş de ilave edilebilir. yalnız fikirde keş ilave etmek varsa eriştenin tuzunu haşlama aşamasında çok ama çok az katmak önemlidir zira keşin içerisinde çok fazla tuz olduğundan bayık bir tat vermesi kötü olur. keş, ceviz ve tereyağı ayrı bir tavada kızartılıp haşlanan ve süzülen eriştelerle karıştılır. daha sonra tavada kalan tereyağının üzerine biraz daha tereyağı ekleyerek eriştenin üzerine ilave edebilirsiniz. yöremizden lezzetler bölümümüz şimdilik bu kadar, esen kalın.