1. fast food zincirlerine bok attırıp üst perdeden vatansever naralar attıran wildfire muadili ürün. ulan monosodyum glutamatı emperyalizm silahlarına tahvil etmeden bi kendi ev hanımlarına baksalar ya o oyuncak vatanseverler? misafire yaptığı yemeği beğendirip tarifi sorulunca "elimin lezzeti" demek için internet siparişlerini patlatan teyzeler emperyalizm ordularının hangi lejyonundan acaba?
  2. paketli yiyceklerin arkasında (bkz: e621) ile tanımlanan katkı maddesi. kısaca (bkz: msg) olarak adlandırılır ve yiyeceklere acı, tatlı, tuzlu ve ekşinin yanında beşinci element gibi beşinci tadı verdiği için lezzetini arttırdığı söylenir.

    zararlı ve zararsız diye uzun tartışmalara konu olmasına rağmen fikir birliği yoktur. e621'deki 6 rakamı tatlandırıcı ve koku vericiler anlamındadır; e harfi ise avrupa birliği'nin onaylamış olduğu gıda katkı maddelerini göstermektedir. kısaca, msg'nin bir gıda maddesinde kullanılmasının, insan sağlığı için herhangi bir tehlike arz etmediğini göstermektedir. tüm yiyecek sektörü, fao ve who gibi kuruluşlar dahil, bunun güvenilirliğine kalıplarını basıyorlar. hepsinin tek amacı kar elde etmek olduğu için kalıplarını çerçeveleyen tek şeyin para olduğu ve sırf bu nedenle bile zararlı olduğunu söyleyebiliriz.