1. uzerinde seri numarasi bulunan kmliklerdir ki eski kimliginizdeki seri numarasindan farklidir. eski kimligi saklamanin bir faydasi olmayacak yani. hatta soyle bir durum yasandi; kardesim evlendikten sonra yeni kimlik basvurusu yapti. kimlik basvurusu yapildiktan sonra duruma gore 10 gun ile 1 ay arasi kimlige ulasamiyorsunuz. bu surede kardesimin bir sinav basvurusu yapmasi gerekti. diger sinavlarda istenmeyen kimlik seri numarasi bolumune eski kimligindeki bilgileri yazdi ama kabul edilmedi. yeni kimlik uzerindeki seri nosu gerekiyordu ama bu bilgiye hic kimsenin erisimi yok. evet yanlis duymadiniz. ne nufus ne ilgili bakanlik o bilgiyi veremedi. e-devlet uzerinden yada baska bir dogrulama sistemi ile de alamadik yeni kimlik seri nosunu. kardesim sinava ozel izin ile girmek zorunda kaldi birkac gorusme sonrasinda. gorevde yukselme sinaviydi bahsi gecen.

    neyse benim cipli kimlikteki en sevdigim ozellik din ve medeni bolum olmamasi. basvuru esnasinda isterseniz kimliginizin elektronik kismindan da dn kismini cikartabilirsiniz. bunu sormak zorundalar ama bazen es gecilebiliyor. bu ne demek? din bilgileriniz hicbir sekilde gozukmeyecek demek.

    kimligimi seviyorum kredi karti boyutunda, kucuk cuzdanimda tasiyabiliyorum. eski kimlikler cok sacmaydi ve gereksiz buyuktu. cip ozelligi ile ilgili henuz bir islem yapmadigim icin islevselligi ile ilgili konusamayacagim.