1. ilk kuralı çirkin hissetmektir. siz çirkin olduğunuza inanmıyorsanız, başkalarının öyle düşünmesini sağlayamazsınız. ancak çirkin olduğunuza inanıyorsanız, düşen omuzlarınız, sarkan yüzünüz ve feri sönen gözlerinizle çirkinleşeceksiniz.
  2. sadece cirkinsen sorun degil ama hem cirkin hem de fakirsen o zaman..neyse. pek takmayiin herkes guzel olacak degil ya
  3. tanımadığınız birine çirkin diyemeyiz ancak tanıdıktan sonra onun davranışlarına ve düşüncelerine bakarak bir yorum yapabiliriz. çirkin sıfatını fiziksel özellikler için kullanmak bana çok yanlış geliyor.
  4. bence insanların yarattığı var olmayan ama varmış gibi gösterilen fiziksel açıya bağlı bir sıfattır çirkinlik. kime göre neye göre çirkiniz güzeliz rasyonel bir hesaplaması mı var? hele ki şu dönemde medyanın gösterim tarzı kesinlikle her canlıyı göze hoş gösterebilecek şekilde olduğu için fizikte çirkinliği boşverin bence; kendine bakmayan insana gelecek olursak çirkin değil temizlik açısından zayıf olarak yorumlanmalıdır.

    çirkinlik yoktur diyemiycem malesef, görünmeyende vardır. çirkinleşen karakterlerin ve davranışların var olduğu hayatta malesef en kötüsü de insanın ruh çirkinliğidir; baktıkça farkedemeyeceğiniz zamanla, tanıdıkça görüldüğü için bu çirkinlik çok can yakmaktadır.
  5. sevdikten sonra güzellik sorun değil asıl önemli olan sempatik sevimli olması. güzellik zamanla geçerken sempatiklik ya da sevimlilik daimidir. böyle bakınca lan tipe bak yerim diye içine sokası gelmeli insanın.
    wtf
  6. çirkef olmaktan iyidir.
    çirkinlik sorun mu ki artık? birkaç doğru operasyondan sonra herkes güzel.
    parov
  7. kalbin çirkin olmasın.
  8. çoğu kavramda olduğu gibi çirkinlikle ilgili bildiklerimizi de ailemizden alıyoruz aslında. farkında olmadan küçük yaşlardan beri onlar bizim için bir ayna işlevi görüyor. söyledikleri sözler, tavırları, karşılıklı iletişimleri, yaramazlıklarımız sonucu bize olan tavırları.. çirkinlik kavramı nedir bilmedim ben; haa evet benimde geçmişimde alay edilerek arkadaşlarım tarafından kendimi kötü hissettiğim duygulara bürünmemi sağlayan olaylar oldu. "çirkinmişim meğer" dediğim de oldu ama içselleştirmedim. büyüyüp serpilince diye devam eden bir cümle var ya; o serpildiğim dönemlerde kendini beğendirmek ve o kötü yaftalardan kurtulmak adına akıl almaz işlere girişmedim ki hala daha öyle bir halim vardır. ota boka çok takılıyoruz bunda olduğu gibi..

    mahallede karşı komşumuz dediğim arkadaşım vardı. ahırdan bozma evde 4-5 kardeş yaşıyorlardı. bizzat ahır olduğuna ben şahidim, nasıl ev oldu sonra burası demiştim gittikçe. güneş gören yeri, sadece dışarı balkon gibi açılan tel örgüyle çevrili kömürlüğe benzer yerdi. gün ortasında bile karanlık bir ev... bazen kahvaltılarına katılırdım, çocuksu bir heyecanla sabah ev ev gezmeyi pek severdim ben. mahallenin minnoşu zaten, bıdı bıdı konuşan bir tip. o kahvaltı sofrasında ki, sini üzerinde bir yer sofrası idi, sadece siyah zeytin ve margarin olurdu. birlikte kahvaltımızı eder sonra oturup toka yapardık. nasıl yapılacağını öğrenmiştim fazilet'ten. ellerim acıyordu biraz ama birlikte yapmak çok keyifliydi. o rutubetli evin sıcak-samimi kokusu bütün çirkinlikleri de örtüyordu sanki.

    insanların görmezden geldiği, sürekli şikayet ederek söylendikleri hayatın çok daha dışında, eksik bir yaşamı devam ettirmek zorunda kalan bireylerin; çirkin dünyaya nasıl kafa tuttuklarını ben o yaşlarda görmüştüm.

    ^:bu hikayelerimden sadece biri.^
  9. aynaya bakıp "şimdi çok böyle maymunsun ya, ağzını burnunu kırsam güzelleşebilirsin aslında. olm daha kötüsü olamaz ki, bi deneyelim bence" diyebilir kendine insan.
    tabi sonra "abartmayalım lütfen, bazen çok cıvıtıyorsun." diyerekten kişinin kendine trip atmasına da sebep olabilir.
    ne var belki trip atacak kendinden başkasını bulamıyor? halla halla.

    çirkinlik, yalnızca kötülükte varolabilir. kötü insan, çirkin insandır.
  10. çirkin insan yoktur. insanlar çirkin doğmazlar. kendini bulamamış, kendinden emin olmayan insan vardır. böylece o olmayan başkasına çirkinlik yaparlar. insanlar böylelikle çirkin olurlar.

    çirkinlik yapan elbet karşılığında çirkinlik bulacaktır. çirkinlik yapmak rahmindeki kendini savunmaktan yoksun bir çocuğu, bir eylül zamanı aldırmaktır.
    çirkinlik bir insanı öldürmektir.
    çirkinlik hırsızlık yapmaktır.
    çirkinlik birine tecavüzdür.
    gerçek çirkinler bunları yapanlardır. hepsünin bir karşılığı var. o karşılığı o savumasız değil, ben vereceğim.

    kaynağı başka görmektir. kendi için başkasını öldürmek, kendi için başkasından çalmak, kendi için başkasının ırzına geçmek. çirkinlik budur.

    edit: anlatım bozukluğunun giderilmesi