1. şiwan perwer'le birlikte kürt muziginin mihenk tasidir. ciwan haco'yu dinlemek icin kürtçe bilmek sart degildir; kendisinin ses tonu herseyi anlatir.(bkz: axu aman)
  2. kürtlerin efsane şarkıcısı diyorum, tam bilmemekle birlikte. gerçekten de bu sanatçıyı dinlemek için kürtçe bilmeye gerek yok nasıl ki yabancı müzikler dinleriz ki bazılarından hiçbir şey anlamayız, buda öyle işte.
    mert
  3. aslen mardinli olan kürt müzisyen. küçükken kürtçe müzik dinlemeyi pek sevmezdim ama ciwan haco başkaydı. onun şarkılarını her zaman severek dinledim. yeri gelir halk müziği yapar, yeri gelir pop yapar, yeri gelir rock yapar, yeri gelir caz yapar ciwan haco. dünya çapında bir sanatçı olduğunu düşünüyorum ben. örnek vermek açısından, en sevdiğim şarkıları şunlardır:
    felek(dostum)
    welatemin
    gula sor
    xeribi
    ey hevala evindar
    zilan
    ay dilbere
    buna küçükken bayılırdım ^:swh^ dil ketime
    na na
    welat
  4. pkk destekçisi, terörist, sesi güzel, asılası kürt müzisyen.
  5. Geçen gece rüyamda beraber bağlama çalıp şu şarkıyı söylediğimiz için o günü geçirebilecek enerjiyi bana veren güzel insan. Ciwan'ın şarkıları olmasa nasıl hayatta kalacağım bilemiyorum. İyi ki varsın. Kî xwendin helbest a çavê min , hawar ciwan, deng kî dilşewat.