• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
closer - mike nichols
günümüz londra'sında birbirine yabancı iki çiftten birindeki adamın, diğer çiftteki kadınla tanışmasıyla tesadüfler arka arkaya gelmeye başlar. birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getirir.
ingiliz bir gazeteci olan dan, mesleğini çok ciddiye alan ve kariyer yapmak isteyen biridir. ancak, onun görevi gazetedeki ölüm ilanları yazmaktır. dan, genç bir striptizci olan alice'ten etkilenir. ancak, fotoğrafçı anna'yla tanışınca, duygularına ve ihtirasına hakim olamaz.


  1. dört kişi etrafında dönen başarılı hikayesini hiç sıkılmadan izlettirebilen bir film. çok tatlı bir bunalımı var.
    filim
  2. büyüyünce tekrar izlemem gerektiğini düşündüğüm bu filmi büyüdüğümü düşündüğüm için tekrar izledim bu akşam ve hayran kaldım. nasıl da insanlar cümlelere dökebilmiş ayrılıktaki tüm duyguyu! aldatmanın aşk ve merhamet arasında sıkıştırdığı dünyayı. ve aldatılmanın getirdiği hayal kırıklığını.
  3. bu filmi ciddiye alıp izlemek mümkün mü? anlattığı hikaye 20'lerin başındaki gençler arasında geçse daha bir ciddiyetle izleyebilirdim. insan o yaşlarda ilgi duyduğu insanlara karşı daha takıntılı olabiliyor. ama 40'larını geçmiş koca koca insanların sanki dünyada başka kimse kalmamış gibi karşılarındakini pek de tanımadan ihtirasın dipsiz kuyusuna düşmeleri benim için anlaşılır değil. hele ki bu insanlar hali vakti yerinde, eşi dostu çevresi bol insanlar ise.

    yönetmenin oyuncular üzerinde belli bir otorite kurduğu anlaşılıyor. oyuncuların sözler yerine bakışlar ve hareketlerle duyguları yansıttığı, üzerinde uğraşıldığı belli olan güzel sahneler var. ama bu filmi kurtarmaya yetmiyor. yönetmen filmi bir parodi havasıyla çekmiş olsa çelişkileri bir yerlere oturtmak bir nebze mümkün olurdu ama film kendini acayip derecede ciddiye alıyor.

    !---- spoiler ----!

    hele natali portman'ın canlandırdığı genç kadına ilişkin gerçeği öğrendiğimiz ve arka planında romantik bir indie müzik çalan son sahne işi iyice batırıyor.

    !---- spoiler ----!