• youreads puanı (2.13)


  1. kan donduran videodur. bu nasıl bir cehalet, nasıl bir bilinçsizlik? bu el kadar çocuğun günümüz türkiyesinde o yakındığımız şiddet sevicilerden bir farkı olma ihtimali var mıdır?

    ekleme: dikkatimi çeken bir başka şey var. hanım kızımız bütün tokatlara, hakaretlere gülüp geçiyor fakat o da ne, aman tanrım, veledin kendisine "orospu" demesiyle birdenbire kızmaya, hesap sormaya başlıyor. bu yönüyle ülkemizdeki namus kavramının da kısa bir özeti olmuş.
  2. çocuğun gelecekte ne olacağı şimdiden belli. karısına, kızına şiddeti asla eksik etmez. maşallah. ne geçiyor aklınızdan çocuğun bu davranışlarına gülüp geçerken.
    şimdi çocuk küçük diye hoşunuza gidiyor bu tarz davranışları ama sonra çok ağlayacaksınız. başınıza ne çoraplar örecek. cahillik baki toplumumuzda.
    ozumm
  3. önceki yazarında söylediği gibi, böyle yetiştirilen bir çocuğun gelecekte ne olacağı belli, sonra bunu yetiştirenler "oğlumu çöpe mi atıyım?" derler. oğlunuzu değil, zihniyetinizi çöpe atın, kız çocuğuna hayatı zindan edip, oğlana aç oğlum göster amcalara, döv oğlum, küfür et oğlum diyerek yetiştirdiğiniz için evlatlarınızı, bugün biz şiddet ve taciz olaylarıyla karşı karşıyayız, ve bu her geçen gün artacak. artık buna bir dur demeliyiz, kendi kızımız karımız olmak zorunda değil, herhangi birinin canı yanmasın diye, bugün erkek çocuklarının böyle yetiştirilmesini önlemeliyiz. ancak eminim ki, biz nasıl bu kayıtı dehşetle izlediysek, ülkemizin çok büyük bölümüde buna gülerek tepki verecek "bak bak nasıl vuruyou bakar mısın? vay nasılda yiğit" gibi cümlelerle eğlenecekler. cehalete son verip, eğitim ışığını yak artık güzel ülkem!
  4. hakareti ablasına yapıyor ve bunu annesi gülerek(muhtemelen) kameraya çekiyor.

    sonrasında gelip bizler burada kadına şiddet uygulandığında ciğerimiz yanıyor diye feryat ediyoruz. kadına şiddet konusunda önce kadınların bilinçlendirilmesi gerektiğini yüzümüze vuran bir videodur bu.

    aynı olayda ablanın kardeşine gösterdiğini düşün ve annenin tepkisinin nasıl olabileceğini bir düşün? bir aydınlandınlanma olduysa eğer türkiye'nin özetini anlamışındır.

    haydi hayırlı traşlar!
  5. rezaletin, kansızlığın, cehaletin ve asıl namussuzluğun üç yaşında bir velette vuku bulmuş halidir.

    çocuğun bir suçu yok.
  6. dünden beri resmen kanımı donduran video. bu aile acilen şikayet edilmeli. küçücük velet babasından gördüğünü ablasına uyguluyor. annesi, ablası da aman erkek çocuktur diye buna gülüyor. yazıklar olsun böyle annelere, böyle ailelere, çocuğunu böyle yetiştiren baba sıfatlılara. bu çocuk tecavüzcü de olur, birkaç yıla annesini de dövmeye başlar, ileride karısının kızının da canını alır.
    böyle erkek egemen bir toplum olabilir mi? sen kızına doğduğu andan itibaren aman oranı ört, buranı kapat, erkeklerle gezme baban görür dersen, oğluna da göster oğlum amcana, benim oğlum "erkek adam", döver ablasını bilmem ne dersen, ileride o çocuğun da, senin de, senin ailenin de vay haline. bir kadın olarak bu anneye yazıklar olsun, kadınlık sıfatından utansın, söyleyecek söz bulamıyorum, buluyorum da burada söyleyemiyorum. sinirlerim yıprandı ulan resmen.
    hakikaten, yok mu bu aile hakkında bilgisi olan? bu çocuk bozması ve onun annesi adı altındaki şiddet yanlısı kadın çok acil psikiyatrik tedavi görmeli.
  7. ülkenin nasıl bir yozlaşmaya doğru gittiğinin kanıtı olan videodur. kadına şiddetin kadın tarafından desteklenebileceğini görüyoruz. çocuk istismarını görüyoruz. evet çocuk istismarı!

    küçücük çocuğun kullandığı dile gelince nasıl bir cahilliğin içerisinde olduğumuzu daha iyi anlıyorum. geleceğe dair umutlarım git gide azalıyor. 25 yaşındayım ve ailemin yanında küfür etmeyi geçtim. abimin arkadaşlarının yanında dahi küfür etsem maruz kaldığım bakışların sonucunda utanırım. lakin 3 bilemedin 4 yaşındaki bir çocuğun küfür etmesini takdirle karşılayan insanlar görüyorum. yine aynı çocuğa sözlü ve fiziksel şiddeti gösteren, öğreten ve uygulatan ebeveynler görüyorum.

    arkadaşım ne oluyor sizlere? ne yapmaya çalışıyorsunuz? bu yaşta bunu öğrenen çocuğun sorunlarını konuşarak veya alternatif yollarla çözebileceğini düşünüyor musunuz? ilk probleminde siz ebeveynlere dahi şiddet uygulayabileceğini göremiyor musunuz? ilerde sevdiği kadından karşılık bulamazsa o kadını öldürebileceği hiç mi aklınıza gelmiyor? delirdiniz mi siz?

    kesinlikle bu işe aile ve sosyal politikalar bakanlığının el atması gerekiyor. ehil olmayan insanların çocuk sahibi olması yasaklanmalı. masum bir yaratığın nasıl katile dönüşebileceğini bu ve bunun gibi videolarla görüyoruz. birde kızına sigara içiren anne vardı. ikisi de aynı bokun laciverti. çocuk istismarından bahsederken. pedofiliden bahsederken. bunları da konuya dahil etmemiz gerekiyor artık.