1. şahsen bana sorsalar, "bak dünya diye bir mekan var nasıl gelmek ister misin?" diye, ben hayır derdim.

    benim müstakbel eşim olacak kişi de %80 ihtimalle benim gibi düşünür, doğacak çocuk da bizimle beraber yaşayacağı için bizim dünya görüşümüzden etkilenir, o da büyük ihtimalle 18 yaşına gelince "yok ya ben olsam istemezdim dünyaya gelmek" der.

    o yüzden ben hayır diyorum.
  2. döllenmenin halk arasındaki tabiri.
    aynı zamanda insanların bilinçsiz olduğu, neslini devam ettirmek için yaptığı eylem. ha bir de ''bu dünya'dan göçmeden bana ait bir şey bırakmak'' düşüncesi var. yine insanoğlu ''ben'' kelimesinden soyutlayamıyor kendini.

    kaç kişi kendisine ''gerçekten böyle bir şey istiyor muyum?'' diye soruyordur,hiç bilmiyorum. insanlar yapısı gereği üreme ihtiyacı hissediyor,buna bir şey diyemeyiz fakat bilinçsizce üremeleri kendilerinden çok çocuklara zarar veriyor. çocuk yapmak büyük sorumluluk gerektirir,bilinçli bir insan olmayı gerektirir. bu bilinci kazandırmak ve çocukların da kendilerinin de daha az zarar görmesini sağlamak için en iyi yöntem bence cinsel eğitimdir. gerek okullarda gerek aile bakanlığı gibi mecralarda bunun sağlanması lazım.
    hadi bu bilinci kazandın diyelim. bu sefer de kendine sorman gereken soru nietzsche'nin ''bir çocuk istemeye layık bir insan mısın ?'' cümlesidir. kendinizi bunun için gerçekten hazır hissediyorsanız,bunu yapabilirim diyorsanız 'çocuk yapmak' eylemini gerçekleştirmenizde hiçbir sorun yok bana kalırsa.
    ben kendimi buna hiçbir zaman layık göremedim,göremem gibi de duruyor.(daha yaş 20 ama olsun)

    bu da yetmezmiş gibi sonrasında aklıma nazım hikmet'in ''çürük yumurtadan çürük, benden yapacağın çocuk.'' dizeleri geliyor. çocuk yapma düşüncesinden iyice soyutlanıyorum. cinsellik eğitimi konusunda bilinçli olduğumu düşünsem de kendimi bu duruma layık göremiyorum.
    velhasıl, maddi ve manevi olarak yetersizseniz çocuk yapmayın. ''bilinçsizseniz de çocuk yapmayın.'' diyemicem zira bu yüzden oluyor çoğu çocuk. ama ''çevremizdeki bilinçsiz insanların bu tür şeyleri idrak etmelerini sağlarsak dünya daha güzel bir yer olur'' diyebilirim.
  3. herkes kötülemiş lan çocuk yapmayı.
    tamam amk en marjinal sizsiniz çocuk da tüh kaka.
    ulan muhafazakârlığı çok sevmem ama siz de bokunu çıkartmışsınız. yok salaklıkmış da falan filan. ulan sanki bilmiyoruz burda marjinal marjinal takılıp ilerde çoluk çocuk yapacağınızı.
    tamam ben de doğru bulmuyorum bakamayacağı kadar çocuk yapan kondomdan bihaber cahil yurdum insanının yaptığını ama iki insanın da bir can dünyaya getirmesini salaklık olarak görmek kendini bilmezliktir bence.
    bir de evlatlık edindin mi ne güzel olur hem de.
    zira ben öyle yapmayı planlıyorum.
  4. bir çiftin dünyaya çocuk getirmesi olayıdır.
  5. nasıl ki boktan bi iş girişinde bile temiz kağıdı sağlık raporu referans vs ya da yeterlilik belgesi gerek çocuk sahibi olurken de bazı prosedürler olmalı. it kopuk tayfası askerlik dönüşü düzelir diye birisiyle evlendirilir karısı eve bağlamak amacıyla ve belki düzelir umuduyla çocuk yapar sonra da düzgün bir birey beklenir mantığınıza ediyim.
    hal böyle olunca her taraf sorunlu ailede yetişen ruh hastaları dolar ve sonra da gelsin kadına şiddet haberleri gitsin suç oranları.
    wtf
  6. çocuklar çok neşeli yaratıklardır; öyle ki çok basit şeyler ve oyunlar içlerinde dünyanın bütün neşesini yoğunlaştırmaya kadirdir. art niyetin ne olduğundan habersiz, dolaysız saf, dolaysız temiz, engelleri umursamadan mutludurlar. tüm bu saflığı habersiz gözlerinden izlemeye eşdeğer başka bir deneyim varsa dünyada o da belki aşık olmaktır. çocukla çocuk olan insan insan olduğunu hatırlar.

    yapmadan önce epey mantık yürütülen, olduktan sonra ise mantığın yerini duyguların aldığı eylemdir. özellikle hamilelik ve ilk yılları zordur ama şaşırtıcı derecede insanı hayata bağlayan bir değişimdir.
  7. bir shaker içinde meni ve yumurta iyice çalkalanır. sperm, yumurtayla buluşunca karışım pembe olursa kız, mavi olursa erkek, mor olursa lgbti'den şanslı bir harf mensubu çocuk olacaktır.
  8. "beni dünyaya getirenin günahını çekiyorum, ben bu acıyı kimseye çektirmeyeceğim."
    (bkz: ebu'l-a'la el-ma'arri)
    izumi
  9. içimizdeki çocuğu büyütüp, gerçekten "yetişkin" birer birey olana kadar çocuk yapmamalıyız bence. çünkü "çocuklar" çocuk doğurabiliyor ama iyi birer ebeveyn olamıyor.

    çocukların oyun arkadaşlarına olduğundan çok, kendilerini yanlarında güvende hissedebilecekleri yetişkin ebeveynlere ihtiyacı var. kendi "yetişkin" olamamış bireylerin doğurduğu ve yetiştirdiği (aslında yetiştiremediği) bireylerden oluşan bir toplumda yaşamaktan hepimize gına gelmedi mi fazlasıyla?

    fiziksel ve maddi ihtiyaçlar gibi asgari koşulların bir şekilde karşılanabildiği varsayımıyla, duygusal ihtiyaçları karşılanmamış hiçbir çocuğun gelecekte sağlıklı bir birey olma şansı yok. bir çocuğun duygusal ihtiyaçları da ancak kendini tanıyabilmiş ve anlayabilmiş dolayısıyla kendi dışındakileri ve toplumu da anlama kapasitesi olan ebeveynler tarafından karşılanabilir.
  10. geçen sene evdeyken dışarıdan bağırış çağırış çocuk ağlamaları gelmeye başladı ama normal bir ağlama değil dayak yiyor belli. yan bina da oturan bir aile var ki adamın şanssızlığı ayrı bir girdi konusu olabilir. !---- spoiler ----!

    ilk eşini meme kanserinden kaybetmiş bir adam ikinci defa evlenmiş ikinci karısını da meme kanserinden kaybedince üçüncü kez evlendi üçüncü eşi de meme kanserine yakalandı ama iyileşti. sonuncuyu duyunca bi gülme tuttu beni üzüldüm gerçekten ama nasıl bir bahtsızlıktır bu.

    !---- spoiler ----! çocuklarına üvey anne bakıyor benim aklıma ilk onlar geldi kadın kesin çocukları dövüyor diye balkondan pencereden baktım ama bir şey görünmüyor sesler de kesilmeyince babamı aradım. meğerse onların alışkın olduğu seslermiş üvey anne değil ama üst komşumuz ara sıra sinir krizi geçirip öz çocuklarını böyle dövüyormuş. kocasını aradılar çocukları alıp götürdü. bugün yine benzer sesler geldi benim elim ayağım titredi kadının bağırmalarından o çocukların neler hissettiğini düşünemiyorum.

    bu işin bir ehliyeti olmalı üreyebilen herkesin çocuğu olması kadar saçma bir şey yok. evlenme yetkinliğine bile sahip olmayan insanlar çocuk sahibi oluyor. evlilikleri yürümeyince bir tane daha yapıyorlar şaka gibi resmen.