1. bugün taksim aslıhan pasajına gittim bu kütüphaneye birkaç kitap alabilmek için. sahafların arasında yürürken martı sahaf'ın önünde durmak geldi içimden. çocuk kitaplarına baktım, içlerinden 4 tanesini seçtim. o sırada da sahafın sahibiyle bir arkadaşı sohbet halindeydi. çocuk kitapları alınca "eğitimci misiniz?" diye sordular. "evet ama bu kitapları kahramanmaraş'taki bir okul için alıyorum, oraya yollayacağım" dedim. "o okulda öğretmen arkadaşınız mı var?" dediler. ben de youreads'ten ve bu projeden bahsettim. sahafın sahibi tunay hanım ve barış bey de birer kitap hediye etti. gerçekten beni çok mutlu ettiler. kendilerine bir kez de buradan teşekkür edeyim. :)

  2. 100 kitap kadar katkıda bulunacağım proje.

    benim çocukluk kitaplarım (hepsi kullanılabilir durumda, temiz) kargolayıp yollarım.
    yetkili eleman kırmızıya çöksün.

    not: bu çocuk sevgisinin altından bir araf çıkacak gibi duruyor :)
  3. evet biliyorum kütüphane başlığı ama ben de bir köy okulundaki anasınıfı öğrencileri için sizden yardım istemeye geldim. tanıdığım bir öğretmenin anasınıfı öğrencileri için gerekli olan materyallerin bir kısmını karşılamış, ancak bir o kadar da eksik var pastel boya, keçeli boya gibi. çocuklar boyayı seviyorlar. minik yavrucaklar için nasıl yardım toplayabiliriz? neler yapabiliriz? desteklerinizi bekliyorum, her türlü görüş öneri için kızıllandırabilirsiniz. teşekkür ederim.
    bona dea cipres limon a teşekkür ederim.
    youreads fm teşekkür ederim.
  4. dün hem yolladığım kitapların kendilerine ulaşip ulaşmadığını öğrenmek hem de kütüphanenin son durumu hakkında bilgi almak için muhammed hocaya mesaj attım. çocukların heyecanına dair çok güzel şeyler anlattı bana, acayip mutlu oldum.

    "ilk kez kitabım oldu diye ağlayan çocuklar vardı hocam inanabiliyor musunuz, ben şaştım kaldım buradaki insanların kitap sevgisine" dedi muhammed hoca. mesleğinde ilk görev yeri olan bu okula gittiğinde kütüphane diye gösterilen yeri görünce bir şeyler yapması gerektiğini düşünmüş. "her şey durakta beklerken yere düşen çakmağı almak için eğildiğimde bir broşür görmemle başladı" dedi. sonra ekşi'de yazmış, youreads'e ulaşmış, başka insanlara ulaşmış. valilik ve kaymakamlığa gitmiş. rafları valilik ve kaymaklık yaptırmış. şu anda 7500 tane kitapları varmış :) kütüphanenin ilk halinden son haline kadar içinizi ısıtacak bir sürü fotoğraf attı bana. hepinize teşekkürlerini ve selamlarını iletti. :)







  5. merhaba arkadaşlar
    ben muhammed öğretmen; 21yaşında ilk görev yerim olan sevin fatih okuluna geldiğim zaman , çocuklar için güzel bir kütüphane yapmak istedim . hayal gibi birseydı. niye hayal diye sormayın burası merkeze 180 km uzaklıkta bir köy okulu , kışın yollar kapalı, öğrencilerin tamamı taşımalı sistemle geliyor. çocuklarımın maddi durumları kötü, akranları ile aynı şartlarda değiller. hiçbirsey yokken sadece hayal ettik bizim amacımız kütüphane kurmaktı ama şimdi hem kutuphanemiz var hemde bütün çocuklarımın defter, kalem silgi , test kitabı, ihtiyaçları tamamlandı.
    ben normalde pek duygusala bağlamayan biriyim ama her kargo geldiği zaman çocukların yüzündeki mutluluğu gördüm ya işte o zaman hayatımda ilk kez ağladım ben . ama mutluluktan oldu youreads ailesine sonsuz teşekkürler sunarım. şimdi öyle bir kütüphanemiz var ki ilçede ki tüm okullarda örnek olarak gösteriliyor. bunların hepsi sizin sayenizde oldu artık bir okulunuz var bilmenizi isterim . yolu kahramanmaraş a düşen olursa okuluma her zaman beklerim .ihmal etmeyin beni :)) artık burda sizinde çocuklarınız var sevgiyle kalın hoscakalin.
    not; atatürk seti gönderen arkadaş iyiki varsın kütüphanenin baş köşesine ulu önderin resimleriyle kitaplarımızı dizdik çok mutlu olduk . sevin fatih ortaokulu kütüphane kampanyası

    resimleri atmak için sabırsızlanıyorum ama nasıl atılacağını bilmiyorum , hayrınıza bana bir öğretin. :))