1. başlığı görünce aklıma başka bir yerde yazdığım girdi geldi.
    !---- spoiler ----!

    mikroptan falan değil de vücut bütünlüğü için, ruh sağlığı için normal olarak büyüyebilmesi için sevmeyin sokakta çocukları. hiç birimiz cam fanuslarda büyümedik sokaktaki mikroplarla büyüdük onlardan bir şey olmuyor.

    yanında annesi babası olmayan çocuğu sevmeyin konuşmaya oynamaya çalışmayın sizin niyetiniz iyi olabilir ama sizin verdiğiniz güvenle niyeti kötü birine olumlu yaklaşabilir. yanında büyüğü varsa çocuk sizinle hemen iletişime geçtiyse onu uyarın annesinden babasından onay alması gerektiğini hatırlatın. otobüste ayakta duran çocuğu kucağınıza almayı teklif etmeyin verebiliyorsanız yerinizi verin veremiyorsanız zor da olsa ayakta gitsin bir şey olmaz. mecbur kalmadıkça yeğeninizi, kuzeninizi; tuvalete, banyoya götürmeyin. ben onun teyzesiyim amcasıyım ne olacak demeyin siz iyi niyetli olabilirsiniz ama kimin niyeti kötü bilemezsiniz çocuk hiç bilemez. kendi çocuğunuz dahi olsa dudağından öpmeyin. sevgilim aşkım diye hitap etmeyin eşinizle hareketlerinize onun yanındayken dikkat edin, üzerinizi yanında değiştirmeyin, duşta sizinle durmasına izin vermeyin, bazı şeyleri normalleştirmesin.

    dünya kötü bir yer çocuklar bu dünya için fazla temiz.

    !---- spoiler ----!

    "normal" insanlar için bir çocuğu dudağından öpmek tahrik edici bir unsur değil hele ki anne babası için hiç olamaz, çocuk zaten o yaşta bunun bilincinde olamaz ama dışarıda çocuklardan tahrik olan dokunmaktan zevk alan sapıklar var. sizin sevgi gösterisi olarak yaptığınız şeyin kötü niyetli olarak yapıldığını ayırt etme yetisine sahip değil çocuklar. teyzesi, amcası, ablası, kuzeni, annesi, babası olun fark etmiyor çocuklar için bu tarz şeyleri normalleştirmeyin. annesi çocuğun dudağından öptü diye çocuğun psikolojisi bozulmaya -bilir evet ama bir yabancı çocuğunuzu öptüğünde bunun normal olmadığını fark edip size gelmesi için bunu yapmamalısınız.