1. çok seven diye yanıtladığım soru. kimseyle paylaşmak istememekle kendine güvensizliğin ne alakası var ?
  2. kişi kendinden bilirmiş işi.
    kişi kıskanıyorsa, hemi kıskandığına hemi de dolaylı yoldan kendine güvenmiyordur.
    sevmek gibi pozitif olan bir duygu kıskançlık gibi negatif olan bir sonlanıma sahip olamaz. kıskançlığın temelindeki duygu karşıdakine duyulan güvensizliktir. peki siz güvenmediğiniz kişiye neden "sevgilim seni çok seviyorum, ondan çok kıskanıyorum" dersiniz? aradaki fark benliğinizin size oyunu, ego savunma mekanizmanızın size güzellemesi olabilir mi?
  3. sevdiceğine karşı tam güveni yoksa; çok seven de kendine güvenmeyen de kıskanır.

    bana "ben sana değil çevreye güvenmiyorum" mantığıyla gelmeyin düşüncülerinizdir sizi onu kıskanmaya iten; ya ona yavşarsa; ya onun gönlünü çalarsa; ya gece eve geç dönerse; ya onunla yatarsa...
  4. hiç biri. aklı olan kıskanır. sevgiliniz yada eşiniz o gün işe üstten üç düğme açıp gitmiş ve siz ses çıkarmamışsanız tebrikler. sevdiceğinizin memişlerini hayal ederek otuzbir çeken en az üç kişiyle helalleşmeniz gerekecek.
  5. kıskançlık biz insanlara özgü olduğundan herkes kıskanır. bazı insanlar çok kıskanç olur bazıları ise nadiren kıskanır. ama ben kıskanmıyorum diyen insan yalan söylüyordur diye düşünüyorum sevgili youser dostlarım.
  6. karşısındaki insana ve onu ne kadar tanıdığına göre değişir. bence daha genel açıdan kendine güvenmeyen daha çok kıskanır.
  7. ikisinin de ayrı ayrı kıskanma sebebleri var. biri çok seven sevdiceği elinden gitmesin diye uğraşan bir kıskançtır. öteki daha kendi içinde, kendi benliğini oturtamamış hala ya beni ilk güzel kızda veya yakışıklı bir erkekte unutursa, yetersiz biri miyim, sevgilimin yanına yakışıyor muyum diye düşünen aslında sorunu kendisinde olan ama bi türlü aşamayan bir kıskançtır. bence kendisine güveni olmayan insan daha çok kıskanır.
    lotte
  8. çok seven kıskanır, kendine güvenmeyen eziyet eder.
    köleleştirmekle, kıskanmayı birbirinden ayırmak gereklidir.
  9. çok seven de kıskanır, kendine güvenmeyen de, karşısındakine güvenmeyen de, diğer insanlara güvenmeyen de.
    kıskançlık diğer seçeneklerden biraz daha fazla olarak sahiplenmeyle alakalı bence.
    hiç bir erkek ya da kadın kıskanmayan sevgili istemez. kıskansın ama az kıskansın. hayatı dar etmesin.

    ne demiş faruk nafiz : "annen bile okşasa benim bağrım taş olur."
    şimdi burada kendine güvensizlik, ego filan mı arayacaksın bi tanem?
    etma!