• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.86)
creed - ryan coogler
kimsesiz adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın mary anne creed'dir; adonis'in babası ise efsanevi boksör apollo creed'den başkası değildir! üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan rocky balboa'nın kapısını çalar


  1. güzel bir devam filmi olmuş diğer rocky filmlerindeki tadı alamadım. özellikle antrenman sahnelerinde ama boks maçın da hem rocky dayanıklılığı hem de apollo hızını görebildiğim zevk alarak izlediğim bir yapım.
  2. filmi seven veya sevmeyen vardır, olabilir.
    üniversite sınavına bir hafta kala tüm rocky serisini alıp, cekirdek ile kombo yapmak suretiyle izleyen benim fikrim taş gibi film olduğu yönündedir. karakterler, oyuncuların üzerine oturmuştur(bence).
    !---- spoiler ----!

    rocky'nin kanser olması, paulie'nin vefatı filmi tamamen başka noktalara taşımıştır.

    !---- spoiler ----!
  3. merdivenleri 3'er 5'er çıkan adamın aynı merdivenleri çıkarken nefes nefese kaldığını göstermesiyle zamanın yine en gizemli kavram olduğunu gözler önüne seren güzel film.
  4. devam filmini merakla beklediğim film.

    bayadır özlemiştik.bana rocky'nin ilk filmlerini hatırlattı.benim gözümde rocky büyük bir dram serisidir. eski filmlerdeki dram ve kendini kanıtlama çabası.creed'deki ise unutulmuş şampiyonun büyük yalnızlığı ve yaşlılığı.

    genel olarak beğendim, zevk alarak izledim.
  5. keyifle izlediğim bir film oldu. eskisi kadar gaz olmasa da belli bi hava yakalanmış. rocky severler izlemeli.
    abi