• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
crimson peak - guillermo del toro
genç bir kadın, çekici bir yabancı kalbini çalınca, sonsuza dek peşini bırakmayacak sırlarla dolu, kan kırmızısı toprağa sahip bir dağın tepesindeki eve sürüklenir. gerçek, crimson peak’te tutku ile karanlık; gizem ile delilik arasındaki çizgide yatmaktadır.


  1. anne sözü dinlemeyen kızın hazin sonu film klasik gerilim korku filmi gibi başlıyor ama sonradan bu düşüncemi haksız çıkarıyor. fantastik filme göre de mantıklı diyebileceğim bir olay örgüsüne sahip.
  2. Her bir sahnesi bir tablo gibidir bu filmin. ilk seyrettiğimde sürekli durdurup sahneleri incelemişimdir. Yönetmen (bkz: Guillermo del Toro) aynı zamanda senaryo yazımına da katkı sağlamıştır. Fakat, bu filmde beni en çok etkileyen kısmı özellikle karanlık sahnelerde ki görüntü ve renk dağılımıdır ve görsellik bana göre senaryonun ve hatta oyunculuğun önüne geçmiştir.



    miner
  3. çok sık demeyiz ya, bu benim iyi ki sinemada izlemişim dediğim filmlerdendir. klasik olay örgüsünü falan bırakın bir tarafa; filmin dilinden tek bir kelime anlaşılmasa dahi büyülenerek izlenebilecek kadar güzel, her biri özenle işlenmiş, tablo gibi sahnelerden oluşan bir "eser" bu. görmeyen kaybeder.
    mesut